10 MRAČNIH ČINJENICA KOJE HOLIVUDSKE ZVEZDE I REDITELJI ŽELE DA ZABORAVITE: Pedofilija je najveća RAK-RANA koja se širi

Holivud je mesto glamura, stila, sunca i pozitivne energije. No, nije sve tako bajno kao što zvuči.

Celebrities
10 MRAČNIH ČINJENICA KOJE HOLIVUDSKE ZVEZDE I REDITELJI ŽELE DA ZABORAVITE: Pedofilija je najveća RAK-RANA koja se širi
Foto: Donald Nausbaum / robertharding / Profimedia

Holivud je mesto koje ima običaj da zatvara oči (ili čak podržava) one koji su navodno počinili gnusne zločine, a posebno silovanje.

Nedavna priča o Eštonu Kučeru i Mili Kunis, iznedrila je ozbiljne kontroverze u javnosti. U poređenju sa glumačkim parom, sledeće priče deluju mračnije i ozbiljnije.

Pogledajte u nastavku 10 mračnih tajni Holivuda:

1. Oskarom nagrađeni režiser Roman Polanski dobio je niz priznanja u decenijama nakon što je optužen za drogiranje i silovanje 13-godišnje devojčice 1977. u kući Džeka Nikolsona.

Andželika Hjuston, koja je u to vreme izlazila sa Nikolsonom, bila je kući dok je Polanski bio tamo sa devojčicom od 13 godina, ali ga nije prijavila. „Nisam razmišljala o o tome“, rekla je Hjustonova, kada je videla Polanskog nasamo sa devojčicom. Polanski je tvrdio da su radili fotošuting

Roman Polanski
foto: AP

2. Vudi Alen je, kao i Polanski, takođe uživao u dugoj karijeri u Holivudu uprkos optužbama za seksualno zlostavljanje. Alenova pastorka Dilan Farou godinama je tvrdila da ju je Alen zlostavljao kada je imala 7 godina. Alen je negirao ove tvrdnje.

Alen je takođe trenutno u braku sa usvojenom ćerkom svoje bivše supruge Mije Farou, koju poznaje od kada je bila dete. Takođe, Alen ima istoriju zabavljanja sa tinejdžerkama.

Vudi Alen
foto: AP / Evan Agostini

3. Holivudska istorija seksualnog zlostavljanja, izašla je na videlo u poslednjih nekoliko godina, ali se nije poklanjalo dovoljno pažnje zlostavljanju dece zvezda osamdesetih. Kori Feldman je bio veoma glasan u vezi sa ovim, tvrdeći da su on i njegov kolega glumac Kori Hejm bili seksualno zlostavljani kao tinejdžeri. „Najveći problem u Holivudu je pedofilija“, tvrdi Feldman.

Kori Feldman, Kori Hejm
foto: Profimedia

4. Alfred Hičkok je još jedan poznati reditelj koji je ostavio traga u filmskoj industriji, a koji je optužen za užasno zlostavljanje na koje većina ljudi ne obraća pažnju.

Glumica Tipi Hedren, koja je radila sa Hičkokom na više filmova, ispričala je kako je Hičkok pokušao da je poljubi i dao neprikladne primedbe na snimanju filma ,,Marni".

Kada je odbila njegove seksualne napore, on je navodno obećao da će joj uništiti karijeru. Zatim ju je držao pod ugovorom tako da nije mogla da radi sa drugim studijskim kućama i odbio je da joj ponudi velike projekte.

Tipi Hedren, Alfred Hičkok
foto: Profimedia

5. Entoni Kidis iz Red Hot Čili Pepersa, takođe je priznao „vezu” sa maloletnicom. Jednom je ispričao priču o katoličkoj učenici sa kojom je spavao i koja je došla na njegov koncert, a za koju je na kraju otkrio da ima 14 godina i da je pobegla. Bio je u srednjim dvadesetim tada.

Entoni Kidis
foto: AGIF / ddp USA / Profimedia

6. Nije svako zlostavljanje seksualno. Mnoge moćne ličnosti u Holivudu nastavile su da uživaju u jakim karijerama čak i nakon užasnih navoda o zlostavljanju na setu.

U intervjuu za ,,Njujork Tajms" o Harviju Vajnstinu, Uma Turman je govorila o svom iskustvu sa Kventinom Tarantinom tokom snimanja filma ,,Ubiti Bila 2". Glumica je na Instagram profilu objavila sporni snimak sa seta u kojem ju je Tarantino naterao da vozi automobil sa neispravnim kočnicima. Glumica je zbog toga zadobila povrede kolena i glave.

Kventin Tarantino je priznao da je kriv i da mu je ,,veoma žao zbog toga". Video ispod je on lično poslao Umi Turman.

7. Mnoge druge zvezde su se nažalost izvukle svojim lošim ponašanjem. Poput zvezde koja je navodno toliko pretukla Hale Beri da je izgubila većinu sluha na desnom uhu.

Beri nikada nije javno imenovala svog napadača, ali je progovorila o incidentu. Rekla je magazinu ,,Pipl" da ju je poznati holivudski muškarac „tako jako udario da joj je probušena leva bubna opna“.

Razlog zbog kog nije želela da ga prijavi, glumica nije navela.

Hale Beri
foto: Profimedia

8. Šon Pen je takođe optužen da je napao Madonu kada su bili u braku. Navodno ju je vezivao za stolicu devet sati, dok nije uspela da pobegne u policijsku stanicu. Prvobitno, Pen je optužen za nanošenje „telesnih povreda i trauma“, ali je Madona kasnije povukla tužbe, iako je podnela zahtev za razvod.

Šon Pen, Madona
foto: Profimedia

9. Kris Braun i dalje ima snažnu muzičku karijeru uprkos tvrdnjama o zlostavljanju. Poznat je napad na pevačicu Rijanu 2009. godine, no, možda ne znate detalje koliko je to bilo užasno.

Prema sudskim dokumentima, Braun je udario njenu glavu o prozor automobila, zatim je udario pesnicom, a onda je nastavio da to čini dok je vozio. Takođe ju je, kako se navodi, ugrizao i počeo da je davi i rekao joj da će je ubiti.

Rijana, Kris Braun
foto: AP / Alex Gallardo

10. Filip Berk, nekadašnji predsednik Holivudske asocijacije stranih novinara(udruženje koje je dodeljivalo nagradu Zlatni globus, a potom je ugašeno) je 2003.godine nedozvoljeno dodirivao Brendona Frejzera zbog čega je on to javno izneo.

Brendon Frejzer
foto: Timmie / Goff Photos / Profimedia

Frejzer je smatrao da je u velikoj meri isključen iz Holivuda nakon tih optužbi, jer je mali broj kolega stao u njegovu odbranu. Berk je negirao optužbe kada ih je Frejzer izneo javnosti 2018. (iako je Berk ranije govorio o incidentu u svojim memoarima iz 2014.).

Nažalost, najgora stvar od svih ovih je ta, što znamo samo o nekim nedelima koja se događaju u Holivudu.

Pitanje je šta se još sve događalo iza kamera, ne uvek glamuroznog Holivuda.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs