RAZVELA GA, PA SE UDALA ZA NJEGA, A ONDA GA VARALA S KIM JE STIGLA: Imao je DUŽINU, jedino to mi je bilo važno

Ljubavni život Ave Gardner prepun je intirgantnih detalja, koji i danas privlače veliku pažnju.

Celebrities
RAZVELA GA, PA SE UDALA ZA NJEGA, A ONDA GA VARALA S KIM JE STIGLA: Imao je DUŽINU, jedino to mi je bilo važno
Foto: Profimedia

Filmska zvezda Ava Gardner bila je, prema rečima drugog supruga Artija Šoa, "najlepše stvorenje koje ste ikada videli". Muškarci su bii opčinjeni njenom pojavom, a ona je imala bezobrazan i drzak karakter. Njen ljubavni život obeležili su razni skandali, a sudeći prema svemu, bila je nezasita u krevetu.

Ne zna se broj muškaraca sa kojima je Ava spavala, a najturbulentniji odnos imala je sa svojim trećim mužem, Frenkom Sinatrom. Kada su je pitali zašto je ostala sa Sinatrom od 119 funti, Gardnerova je jednom odgovorila: "Pa, reći ću vam – devetnaest funti je kur*c".

Ava Gardner
foto: Profimedia

Put do fatalne zavodnice

Ava je bila još maloletna kada je svojom lepotom očarala sve, a već sa 18 godina ušla je u svet Holivuda. Kada je upoznala jednu od najvećih zvezda tog vremena - Mikija Runija, on je je bio zapanjen njenom lepotom i jurio ju je dok nije pristala da izlazi sa njim. Njih dvoje su se na kraju venčali, a Ava je otkrila da je ona nevina. Brak je bio osuđen na propast kada je Gardnerova otkrila da je Runi prevario dok je bila u bolnici zbog upale slepog creva.

Dva meseca nakon venčanja, Ava je morala da ode u bolnicu da joj izvade slepo crevo. Kada se vratila kući, rekla je: "Pronašla sam ukosnicu — dokaz da je Mik je*ao nekoga u našem krevetu. Na našem je*enom dušeku od guščjeg perja!"

Ava Gardner
foto: Profimedia

Runi je pokušao da se iskupi tako što joj je kupio dijamantski prsten — "pravu santu leda" — ali je tražio da ga vrati sledeće nedelje kako bi isplatio svoje dugove kladioici.

"Tih dana su se svi je*ali sa svima. To ne znači da sam pustila Mika da radi šta hoće. Sve vreme sam spominjala njegovu prevaru. Izgledao bi sav povređen i nevin – pravi izgled Endija Hardija. Čoveče, on je bio baš dobar glumac. Rekao bi da me niko ne može voleti više od njega. Niko ne može biti verniji od njega."

Ava Gardner
foto: Profimedia

Ubrzo nakon razvoda od Runija, Gardnerova se povezala sa glumcem i vođom benda Artijem Šoom, izuzetno talentovanim čovekom za kojeg je priznala da ju je intelektualno zastrašio. Šo je bio taj koji ju je inspirisao da nastavi formalno obrazovanje.

Ali pohađanje univerziteta nije bilo sve na šta ju je Šo inspirisao. Tokom njihovog kratkog sedmomesečnog braka Gardnerova je počela da pije. Glumica je bila shrvana kada ju je Šo ostavio da bi oženio Ketlin Vinzor.

Ava Gardner
foto: Profimedia

Frenk Sinatra zbog nje je umalo izgubio sve

Treći i poslednji put Ava Gardner bila je u braku sa pevačem i glumcem Frenkom Sinatrom. Sinatra je napustio suprugu Nensi zbog Ave i njihov brak bio je udarna vest u novinama tog vremena.

Sinatru su osuđivali što je napustio svoju "dobru ženu" zbog "lake ženske". To se odrazilo i na njegovu karijeru, dok je za Avu to bio uspeh - njen imidž zavodnice i seks-simbola je ustoličen za sva vremena.

Ava Gardner, Frenk Sinatra, ava gardner i frenk sinatra
foto: Profimedia

Brak sa Sinatrom bio je buran - oboje bili opsesivno ljubomorni, svađali su se i mirili, burno razilazili i strastveno vraćali jedno drugom.

- Bili smo sjajni u krevetu. Problemi su obično počinjali već na putu do kupatila - govorila je Ava o vezi sa Sinatrom.

Kada je saznala da je trudna, odlučila je da karijeru stavi ispred majčinstva i abortirala.

Ava Gardner
foto: Profimedia

– Nismo mogli da se brinemo ni za sebe, a kako bismo onda za decu – pravdala se kasnije.

O ovome, Ava je pričala i mnogo godina posle. Tvrdila je da je uvek želela decu, ali i da - to jednostavno nije bio trenutak.

– Da sam odlučila da rodim dete, plata bi mi bila dosta manja. Pa, od čega bih živela? Frenk je u to vreme bio bez novca, a ja sam imala brojne dogovorene filmove – rekla je jednom prilikom.

Ava Gardner, Frenk Sinatra, ava gardner i frenk sinatra
foto: Profimedia

Ava Gardner i Ernest Hemingvej - prijateljstvo poroka i depresije

Nakon svih skadala, ali i zvezdanog uspeha koji su oboje doživeli sredinom 50-ih, Ava Gardner i Fren Sinatra razveli su se 1957. nakon 6 godina braka, a glumica je odlučila da počne novi život u Španiji.

U Španiji Ava Gardner upoznaje slavnog književnika Ernesta Hemingveja. Hemingvej, koji je iza sebe imao četiri braka, momentalno se zaljubljuje u Avu. Sa druge strane, glumica se divila njegovom talentu, ali priča kaže da nikada nisu prekoračili granicu prijateljstva. Tada je zavolela i špansku koridu, a naročito toreadore. Hemingvej ju je upoznao sa matadorom Luisom Migelom Dominginom, sa kojim je Ava imala strasnu vezu.

Ava Gardner
foto: Profimedia

Miguel je bio očaran Avom i poželeo je da se njome oženi nakon samo mesec dana poznanstva. Čak se i Hemfri Bogart ironično zapitao kako je moguće da milion žena sanja o Sinatri, a Ava luduje za "tipom u baletankama".

- Bilo je to nekakvo ludilo - kasnije je govorila o ovom vremenu.

No, i ta je ljubav imala rok trajanja, a jedini konstantni muškarac u Avinom životu ostaće upravo Hemingvej sa kojim su je, osim slave, povezivali i brojni poroci kojima su oboje bili skloni, kao i stalna broba sa depresijom.

Ava Gardner
foto: Kurir Arhiva

Ava je izgubila svog velikog prijatelja 2. jula 1961, kada je slavni pisac izvršio samoubistvo.

"S ljubavlju, Frensis"

Umorna od skitnje, glumica se 1968. preselila u London. Povremeno je snimala filmove, ali nikada više nije uspela da vrati staru slavu.

– Želela bih da doživim 150 godina, i to sa cigaretom u jednoj i sa čašom viskija u drugoj ruci – izjavila je Ava.

Ipak, godine neurednog života polako su je stizale… Mnogo je pušila i usled toga obolela od enfizema, kao i od poremećaja imunog sistema. Posle dva moždana udara 1986. usled kojih je ostala delimično paralisana i vezana za krevet Ava Gardner umire od upale pluća 25. januara 1990. u 67. godini života.

Frenk Sinatra, Ava Gardner
foto: Profimedia

Poslednje reči Ave Gardner upućene služavki Karmen bile su: "Jako sam umorna!".

Iako su joj materijalne mogućnosti omogućavale da plati sebi lečenje poslednjih godina o njoj je brinuo Frenk Sinatra koji je godišnje plaćao 250.000 dolara medicinske pomoći. Kada je stigla vest da je Ava Gardner umrla jedna od Sinatrinih kćerki ga je zatekla u sobi na podu uplakanog i nemog. Na glumičinoj sahrani jedna crna limuzina parkirala se iza kolone od petsto ožalošćenih.

1 / 6 Foto: Profimedia

Niko nije izašao iz kola. Pretpostavlja da je to zapravo bio Frenk Sinatra. Buket na Avinom grobu je imao jednostavnu poruku: "S ljubavlju, Frensis".

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs