DVA PUTA SE VRATILA IZ MRTVIH, SAHRANILA BRATA I OCA, A SIN JOJ ZAVRŠIO U ZATVORU: Naša pevačica preživela je PAKAO

Tužni detalji iz života Hanke Paldum mnoge ljude ne ostavljaju ravnodušnim.

Celebrities
DVA PUTA SE VRATILA IZ MRTVIH, SAHRANILA BRATA I OCA, A SIN JOJ ZAVRŠIO U ZATVORU: Naša pevačica preživela je PAKAO
Foto: Kurir / Damir Dervišagić

Pevačica Hanka Paldum iza sebe ima brojne hitove i višedecenijsku karijeru, ali i tešku životnu priču koju malo ko zna.

Najlepše čari života legendarna pevačica spoznala je kraj tri godine starijeg supruga Muradifa sa kojim je u zajednici dobila ćerku Minelu i sina Mirzu, ali je njihovog brak pre trinaest godina ipak okončan. Puštajući da se u njenim sećanjima prepliću divni, ali i oni mnogo manje prijatni događaji, pevačica evocira uspomene na najraniju mladost.

Hanka Paldum
foto: Kurir / Dragan Kadić

- Na samom početku mojih nastupa suočila sam se sa velikom tugom kada mi je umro otac. Bili smo porodica u kojoj se uvek znalo ko kosi, a ko vodu nosi i uvek smo bili tu jedni za druge. Kada je otac umro, moj najstariji brat preuzeo je na sebe vođenje domaćinstva, svu odgovornost i brigu o porodici. Majka nas je još u detinjstvu učila da moramo kao braća i sestre uvek da budemo tu jedni za druge. Znala je da nas proklinje kada primeti da smo se posvađali i da među sobom ne razgovaramo. Pravu bratsku i sestrinsku ljubav i sreću spoznali smo kada smo sazreli i od tada smo nerazdvojni i jedni drugima velika podrška.

Ona se 1976. godine udala za Muradifa u Duvnu, mestu u kome je odrastao. Nakon stupanja u bračne vode sa svojim suprugom osnovala je izdavačku kuću Sarajevo disk, za koju je objavila neke od svojih najvećih hitova. Na samom početku njene karijere pogodila ju je prva porodična tragedija, kada joj je otac preminuo. Nekoliko godina nakon munjevite popularnosti prvi put se ostvarila i u ulozi majke, 1981. godine kada je na svet donela ćerku Minelu, a pet godina nakon toga rodila je i sina Mirzu.

Hanka Paldum
foto: Kurir / Dragan Kadić

- Imala sam veoma teške porođaje, a tokom oba sam zbog zdravstvenih komplikacija doživela kliničku smrt. Teži mi je bio porođaj sa Mirzom kada sam nekoliko minuta bila mrtva, čega ne volim da se prisećam. Majčinstvo sam doživela kao prirodan sled stvari u životu i uvek sam sebe smatrala prvenstveno ženom i majkom, pa tek onda umetnicom. Muziku sam smatrala delom sebe, nikada nisam obracala posebnu pažnju na karijeru niti sam se opterećivala poslovnim uspesima, već mi je važnije bilo da svoju decu izvedem na pravi put. Minela je uvek bila moja desna ruka, velika pomoć, a pogotovo sam, dok je bila mala, mogla da se oslonim na nju.

Hanka Paldum
foto: Kurir / Dragan Kadić

Iako je njen suprug na pravi način vodio njenu karijeru, u privatnom životu im nisu cvetale ruže. Zbog toga su rešili da stave tačku na 13 godina dug brak. Nakon razvoda, pevačica se posvetila poslu i zaljubila se u beogradskog fudbalskog trenera Miladina Živadinovića. On ju je pratio na koncerte, putovali su zajedno u Kuvajt, a kako su tada brujali, on ju je i zaprosio. Pevačica je navodno odbila da se uda za njega pa su ubrzo raskinuli. 2015. godine kao bomba je odjeknula vest da je njen sin Mirza doživio saobraćajnu nesreću nakon koje je završio u zatvoru. Osuđen je na dve godine zatvora. Pevačica nije krila da joj je to jako teško palo.

- Teško mi je kao što bi bilo svakoj majci, ali tu emociju držim za sebe. Mnogi moju nesreću zloupotrebljavaju, ali se ne osvrćem na tako nešto. Moj sin je dobro, u jednu ruku, iako ne može biti dobro, zato što je u zatvoru - rekla je Hanka svojevremeno za medije.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs