ČUVALA JE NEVINOST DO 39. GODINE, PA UMRLA OD SIDE ČIM JE SPAVALA S NJIM: Smatrali su je BOŽANSTVOM, a muž joj presudio

Legendarna pevačica Ofra Haza živela je skromno u slavi, a umrla je na jeziv način.

Celebrities
ČUVALA JE NEVINOST DO 39. GODINE, PA UMRLA OD SIDE ČIM JE SPAVALA S NJIM: Smatrali su je BOŽANSTVOM, a muž joj presudio
Foto: Printscreen/youtube

Gotovo da ne postoji osoba koja nije čula za legendarnu izraelsku pevačicu, Ofru Hazu. Bila je jedna od najlepših, a u svojim rukama je imala sve ono o čemu mnoge žene mašataju. Lepota, slava, novac i uspeh samo su deo njenog života, a uprkos svemu - završila je tragično.

Potiče iz veoma siromašne porodice imigranata, jemenskog porekla. Rođena je kao 9. i ujedno najmlađe dete u svojoj porodici, 1957. godine. Spoj talenta, truda i lepote, vinuo ju je u zvdezde i oslobodio okova siromaštva i bede. Uprkos slavi i bogatstvu, Ofra je ostala prizemna, odana porodici, visoko moralna i religiozna, što je uticalo da u rodnom Izraelu bude posmatrana kao svojevrsno božanstvo i legenda.

Ofra Haza
foto: Profimedia

Naime, bila je jedna od retkih koje su svoju nevinost strogo čuvale, a istu je poklonila je muškarcu svog života, kada je imala 39 godina.

Ofra Haza
foto: Profimedia

Živela je mirno, bez ijedne mrlje u karijeri, bez kompromitujućih fotografija sa muškarcima, bez traga o skandalu. Upravo suprotno, Haza je bila poznata kao žena u stalnoj potrazi za velikom ljubavi, rešena da ostane devica sve do prve bračne noći. Brojni udvarači i prosci nisu joj bili interesantni, a čvrsto je verovala da će joj Bog ukazati na čoveka njenog života. "Princ na belom konju", bar kako je ona verovala, za lepu Jevrejku stigao je tek u njenoj 39. godini u vidu biznismena Dorona Aškenazija.

Ofra Haza
foto: Profimedia

Nažalost, mada se o njenom kratkom braku ne zna mnogo, izvesno je da ju je upravo suprug zarazio sidom koja je indirektno uticala na njenu preranu smrt. Naime, Ofra je tragično preminula 2000. godine od posledica upale pluća, izazvane virusom HIV. Njeni poslednji dani su obeleženi velikim bolom. Zbog ljubavi sa pogrešnim čovekom njen anđeoski glas se prerano ugasio.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs