25 GODINA VOLELA JE JEDNOG ČOVEKA I BILA NJEGOVA NAJVEĆA LJUBAV: Dara Džokić njegovu smrt nikad nije prebolela

Muž čuvene glumice Dare Džokić, bio je ugledni novinar i filmski kritičar, Bogdan Tirnanić.

Celebrities
25 GODINA VOLELA JE JEDNOG ČOVEKA I BILA NJEGOVA NAJVEĆA LJUBAV: Dara Džokić njegovu smrt nikad nije prebolela
Foto: Kurir / Damir Dervišagić

Jedna od naših najpoznatijih glumica, Dara Džokić ima neverovatnu ljubavnu priču koja krije neverovatne detalje. Glumica je preko 20 godina bila u ljubavi sa cenjenim novinarom, Bogdanom Tirnanićem, sve do njegove smrti, 2009. godine.

Tirnanić je bio jedan od naših najpoznatijih novinara, radio je i kao urednik u istim, a ujedno je bio i filmski kritičar. Pored novinarstva i pisanja kritika, Bogdan se bavio i glumom iz hobija, pa je tako ostvario uloge u filmovima "Rani radovi" i "Crni bombarder", "Živeti kao sav normalan svet", ali i u seriji "Otpisani".

Iako se bavio filmskom kritikom, supruzi nikada nije hteo da kaže svoje mišljenje o njenom radu jer je verovao da bi bio previše subjektivan.

- Fenomenalno je pisao o životu, filmu i politici. Pisao je mnogo, svakodnevno, i to mu je bilo kao disanje. Dopunjavali smo se i indirektno uticali jedno na drugo. Bio je filmski kritičar, ali o meni nikada ništa nije hteo da kaže. Kad bih ga pitala šta misli, govorio je da prema meni nije objektivan. Vrlo dobro smo se razumeli i kada nismo razgovarali. Razumeli smo se u ćutanju, na pogled, a to je najlepše u jednom odnosu – istakla je Dara Džokić.

Ljubav njega i Dare trajala je punih 25 godina, a glumica je veoma teško podnela suprugovu smrt.

Kako je istakla, od supruga je naučila važne životne lekcije.

– Umela sam da prepoznam ono što meni treba u životu. Naučio me je šta je sloboda mišljenja i da je suština u tome da imaš svoj ugao, i da je način na koji ti posmatraš stvari ono što je dragoceno – objasnila je glumica.

- Teško je i pusto bez njega. Jedan deo mog života je zauvek nestao. Prerano je otišao. Ipak, niko ne može da mi uzme ljubav prema njemu. To je zauvek. Samo njega više nema, ali osećanja su tu - rekla je jednom prilikom Dara Džokić, koja je sa Bogdanom Tirnanićem u braku dobila ćerku Jovanu.

Inače, Dara Džokić, koja je ostavila dubok trag u pozorištu, gde i danas vredno radi, istakla se i ulogama u filmovima "Povratak otpisanih", "Obećana zemlja", "Ženska priča", zatim serijama "M(j)ešoviti brak", "Policajac sa Petlovog brda", "Koreni", "Tajne vinove loze" i mnogih drugim.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs