NIJE BILO TUŽNIJE OD INDIRE RADIĆ KAD SU JOJ OTELI SINA: Promenila je veru, a njena PRETUŽNA pesma krije jezivu priču

Indira Radić je srpska pevačica folk, etno, turbo-folk, pop-folk i pop muzike a 2000-tih je bila najpopularnija i najtiražnija pevačica u zemlji.

Celebrities
Autor:
NIJE BILO TUŽNIJE OD INDIRE RADIĆ KAD SU JOJ OTELI SINA: Promenila je veru, a njena PRETUŽNA pesma krije jezivu priču
Foto: preentscreen/Youtube

Pevačica Indira Radić rođena je 14. juna 1966. godine, u selu Dragalovci, nedaleko od Doboja, u Bosni.

Radić je hindu ime (čije je značenje sjajna, divna ili cvet cvetova) dobila u čast indijskoj premijerki Indiri Gandi, čijim je političkim angažmanom njen otac bio fasciniran.

Indira Radić
foto: Kurir / Damir Dervišagić

Punila diskoteke, a prošla kroz lični pakao

Njen život punio je stranice medija, njene pesme punile su klubove, a malo ko je znao da je estradna pevačica početkom 90-ih prošla kroz pravi pakao.

I danas je u medijima malo poznato da je Indira sina Severina rodila sa 25 godina, a identitet oca svoga deteta nikada nije otkrila.

Početkom devedesetih Indira se sa tek rođenim detetom, mužem i majkom seli iz Bosne u Srbiju, sklanjajući se od sukoba koji su se zahuktavali na tim prostorima.

Međutim, kada je Severin napunio četiri godine, njegov otac odlučuje da ga, bez Indirinog znanja, vrati u Bosnu.

Bez pitanja je odveo sina, koji je tek nakon suđenja vraćen majci. Severin se oženio 2014. godine, a Indira je sada i baka dvoje unučadi.

Bila je najpopularnija 2000-tih

Indira je bila najpopularnija i najtiražnija pevačica u zemlji 2004. i 2005. godine, kada je imala veoma posećene nastupe širom Balkana. Izdvajaju se i solistički koncerti u Zagrebu i Beogradu 1997. i 2004. godine, zatim dva koncerta u Sofiji, i veliki koncerti u Ohridu i Ljubljani. Godine 2005. dobila je Nagradu za najbolju pevačicu na Balkanu, na Danima estrade nagradu za hit godine (April).

Indira Radić
foto: ATA Images / Antonio Ahel

Svoj prvi solistički album, Nagrada i kazna, snimila je 1992. godine upravo za produkcijsku kuću „Južni vetar”. Indira je za snimanje prve ploče izdvojila 20.000 maraka, ali nije mogla da je dobije budući da je u Jugoslaviji počeo rat te je koridor bio zatvoren.

Po izlasku iz Južnog vetra, Indira album Idi iz života moga izdaje za PGP RTS. Pesma koja se izdvojila na albumu bila je "Sve da volim ona me učila", a imala je izrazito rodoljubivu poruku, prensi Espreso.rs

Promenila je veru

Indira je dete iz bosanskog mešovitog braka i promenila je veru a ponosno ističe da je pravoslavka, povodom toga je snimila i pesmu “Srpkinja je mene majka rodila”.

Najtužnija pesma krije jezivu istinu

Hit Indire Radić ''Zmaj'' krije potresnu životnu priču koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Naime, u dečko i devojka su se zavoleli u srednjoj školi, a nakon deset godina svoju ljubav su planirali da krunišu brakom. Međutim, devojka se razbolela, imala je rak pankreasa u poodmakloj fazi.

Otkazali su venčanje, a ona je u bolnici napisala pismo, upravo reči ove pesme i zamolila ga da pročita kada umre. On se iste noći napio, otvorio pismo, a ujutru kada je došao u bolnicu, ona je umrla.

Pismo je čuvao 15 godina, nakon čega ga je prodao Marini Tucaković, koja je najpre pesmu htela da namerni Svetlani Ražnatović. Međutim, pesmu je otpevala Indira, a upravo je ona postala njena lična karta, prenosi Grand.

Indira Radić
foto: printscreen/instagram/indiraradicofficial

Više ne nastupa

Pevačica se već izvesno vreme ne pojavljuje u javnosti, a nedavno je pred kamerama Kurir televizije izjavila da je donela i neočekivanu odluku - da više ne nastupa za novogodišnje veče.

- Najnormalnije provodim dane, slušam muziku, biram pesme, živim kao sav normalan svet. Kao što znate, ranije sam bila stalno prisutna u medijima, a sada već imam i godine, ne mogu stalno da se pojavljujem, nemam ni razloga. Ja sam svoje mesto našla, a sada je red na neke mlade ljude da se pojavljuju - kaže pevačica.

Radila je kao medicinska sestra

"Najviše zbog majke, koja nije želela da postanem pevačica, ja sam upisala medicinsku školu. I daljina mi je predstavljala problem. Najbliža muzička škola bila je u Banjaluci, ali je taj grad od Dragalovaca udaljen gotovo šezdeset kilometara. Sa druge strane, Doboj, koji je skoro upola bliži, imao je samo medicinsku školu. Odabrala sam da putujem svakoga dana, ali da spavam kod kuće" , rekla je Indira jednom prilikom za Kurir.

"Ostao mi je u lepom sećanju rad u bolnici u Hrvatskoj. Kolege su me mnogo volele zbog moje neposrednosti. Muziku nisam zapostavljala, stalno bih pevala, kako pacijentima, tako i kolegama. S nekima sam ostala i do danas u kontaktu" – ispričala je pevačica tom prilikom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs