JEDNOG OD OMILJENIH HOLIVUDSKIH GLUMACA ASISTENTKINJA OPTUŽILA ZA ZLOSTAVLJANJE: "Nasilno mi je dirao..."

U tužbi, podnesenoj sudu navodi se da ju je glumac napao u hotelskoj sobi u Atlanti.

Celebrities
Autor:
JEDNOG OD OMILJENIH HOLIVUDSKIH GLUMACA ASISTENTKINJA OPTUŽILA ZA ZLOSTAVLJANJE: "Nasilno mi je dirao..."
Foto: Profimedia

Vin Dizel, čije pravo ime je Mark Sinclair Vincent, američki je glumac, producent, reditelj i scenarista. Postao je poznat po svojim ulogama u akcionim filmovima i posebno prepoznatljiv po franšizi "Brzi i žestoki" (Fast & Furious).

Bivša pomoćnica ovog glumca podnela je protiv njega tužbu u četvrtak navodeći da ju je seksualno zlostavljao 2010. godine i da je samo nekoliko sati kasnije otpuštena s posla.

Vin Dizel
foto: Reuters

U tužbi, podnesenoj sudu u Los Angelesu, bivša asistentkinja Asta Džonason navodi da ju je Diezel napao u hotelskoj sobi u Atlanti dok su radili na filmu "Brzi i žestoki".

Glumčevi predstavnici za odnose s javnošću nisu odmah odgovorili na zahteve za komentar.

"Seksualno uznemiravanje na radnom mestu nikada neće prestati ako su moćni muškarci zaštićeni od odgovornosti", istaknula je Claire-Lise Kutlay, advokatica Aste Džonason, u pisanoj izjavi.

Vin Dizel
foto: Profimedia

"Nadamo se da će njena hrabra odluka da istupi pomoći da se stvori trajna promena i osnaže ostale žene koje su to doživele da urade isto", dodala je.

U svojoj tužbi Asta navodi da joj je Diezel nasilno zgrabio za zglobove ruku i povukao je na krevet gde je dirao njene grudi i ljubio je nakon što je proveo noć zabavljajući se s više žena u svom hotelskom apartmanu.

“Gospođa Džonason se plašila da nasilnije odbije svog nadređenog, znajući da je ključno za njenu bezbednost i sigurnost njenog posla bilo da ga istera iz sobe."

Vin Dizel
foto: Profimedia

Asta je u jednom momentu uspela da pobegne u kupatilo, ali ju je glumac pribio uz zid i stavio njenu ruku na njegov penis koji je bio u erekciji- Dizel je tada mastrubirao, navodi se u tužbi.

“Prestravljena gospođa Džonason zatvorila je oči, pokušavajući da se odvoji od seksualnog napada i izbegne da ga naljuti".

Njen zadatak bio je da organizuje zabave, prati filmsku zvezdu na prijemima i da se pobrine da bude u njegovoj "blizini" kada se fotografiše sa drugim ženama. Međutim, Džonason tvrdi da je otpuštena nekoliko sati nakon što ju je Dizel napao.

„Ovo je prvi put da je iko čuo za ovaj događaj od pre 13 godina koji je iznela osoba koja je bila zaposlena samo devet dana.“

(Stil/Jutarnji/Espresco)

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs