IMA SILNE MILIONE, ALI SREĆU NE MOŽE DA KUPI: Nasledila je porodično PROKLETSTVO da bi ceo život brojala samo TRAGEDIJE

Nesreće koje su pratile život bogate naslednice Atine Onazis, lede krv u žilma.

Celebrities
IMA SILNE MILIONE, ALI SREĆU NE MOŽE DA KUPI: Nasledila je porodično PROKLETSTVO da bi ceo život brojala samo TRAGEDIJE
Foto: JDMEX / The Photo One / Profimedia

Iako ima samo 38 godina, Atina Onazis, jedini preživeli potomak grčkog pomorskog tajkuna Aristotela Onazisa, već je upoznata sa konceptom "kletve Onazisa". Njena baka, po kojoj je i dobila ime, umrla je u 45. godini, njen ujak Aleksandar je poginuo u avionskoj nesreći u 24. godini, a godinu dana kasnije podlegao je njen legendarni deda Aristotel, koji je bio shrvan gubitkom sina.

Atinin život bio je obeležen smrću njene majke Kristine kada je imala tri godine, kao i javno objavljenom pravnom borbom sa njenim ocem Tjerijem Ruselom oko kontrole nad njenim bogatstvom. Atinini majka i otac rastali su se ubrzo nakon što im se rodila ćerka, kada je Kristina saznala da je suprug vara, te da je sa ljubavnicom dobio dvoje dece.

atina onazis
foto: Profimedia

Osim porodičnih tragedija, njen život obeležila je i ljubavna drama. Naime, njenog 11-godišnjeg supruga Brazilca, Alvara "Doda" de Mirandu Neto, Atinin tim za obezbeđenje je navodno otkrio u krevetu sa drugom ženom u njihovoj kući od 2 miliona dolara, u Velingtonu na Floridi. Dodine veze sa brojnim ženama bile su tema ogovaranja.

Ignorišući Dodine molbe, tim obezbeđenja je Atini prijavio njegovu navodnu preljubu, a ona je odmah spakovala kofere i odletela u Belgiju, gde ima kuću. U početku su Dodini predstavnici insistirali da nema problema u braku, ali je njegova portparolka potvrdila da su se Doda i Atina razdvojili. Doda je brazilskom magazinu Epoca rekao: "Zaista sam usred oluje. Ali neću odustati od svoje ljubavi. Neće biti lako, ali boriću se do kraja."

atina onazis
foto: Profimedia

Nova ljubav staru briše

Utehu od svega kroz šta je prolazila pronašla je u konjima i jahanju, pa se sa 17 godina upisala i u školu jahanja u Belgiji, koju je vodio bivši olimpijac iz Brazila Nelson Pesoa.

Upravo on ju je upoznao sa još jednim svojim učenikom, Alvarom de Mirandom Netom, zgodnim profesionalnim jahačem konja, koji je bio 12 godina stariji od nje. Atina je ubrzo postala opčinjena ovim Brazilcem, uprkos činjenici da je imao dvogodišnju ćerku sa dugogodišnjom devojkom.

atina onazis
foto: Profimedia

Nakon što je napunila 18 godina Atina je otputovala sa dečkom u Brazil kako bi upoznala njegovu porodicu i posle svega nekoliko meseci kupila je veliku vilu sa prostranim dvorištem u najboljem kvartu u Sao Paolu.

Razočarana bivša Alvarova devojka nije krila tugu i počela je davati intervjue u kojima je izjavljivala rečenice poput: ‘Zamenio me je za Atinin novac’ i ‘Uvek mi je govorio kako je ona debela i ružna’. S njihovom vezom nije se slagao ni Atinin otac, što je dodatno uzdrmalo njihov odnos, a 2004. bogata naslednica zadala mu je poslednji udarac zatraživši sudskim procesom da sama ima potpunu kontrolu nad svojim nasledstvom.

atina onazis
foto: Profimedia

Tog istog leta sa njime je otišla i u Grčku i svim silama se trudila da njen dečko dobije mesto u grčkoj jahačkoj reprezentaciji, ali uprkos bogatstvu i vezama, to im nije uspelo. Još jedna velika odluka te 2004. godine bila je da se vere, a venčanje je održano u decembru iduće godine u za tu prigodu izgrađenoj crkvi na posebnom mestu u Sao Paolu. Čak hiljadu gostiju dobilo je poštom magnetne kartice koje su im omogućile ulazak na strogo kontrolisanu ceremoniju.

A onda je velika tragedija izazvala lavinu novih

Velika tragedija ih je zadesila u martu 2011. Dok su Atina i muž sa decom bili u Belgiji. 36-godišnja Sibele, bivša Alvarova devojka, s kojom je dobio ćerku, počinila je samoubistvo bacivši se sa sedmog sprata. Na profilu na Twitteru ostavila je poruku svom bivšem:

"Neka ti Bog jednog dana oprosti za sve što si radio meni, Atini i deci."

Sve to bio je samo početak kraja njihovog braka. Godinu kasnije Atina je pala sa konja i slomila karličnu kost, zbog čega je nekoliko meseci morala da pauzira od takmičenja.

O prokletstvu porodice Onazis se godinama govori. Kako god bilo, činjenica da nijedna naslednica nije imala lak život.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs