DECA SU PRIČALA DA JE RAJAN O'NIL MONSTRUM, A ŽENE SU GLAVU GUBILE ZA NJIM: Na sahrani supruge muvao je rođenu ćerku

Preminuo je glumac Rajan O’Nil u 83. godini, a ova vest je stigla od njegove porodice. Tom prilikom prisećamo se njegovog života

Celebrities
07:40h Autor:
DECA SU PRIČALA DA JE RAJAN O'NIL MONSTRUM, A ŽENE SU GLAVU GUBILE ZA NJIM: Na sahrani supruge muvao je rođenu ćerku
Foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Holivudski glumac Rajan O’Nil preminuo je, a tužnu vest podelio je njegov sin na Instagramu.

Rajan O’Nil je rođen 20. aprila 1941. u Los Anđelesu, u porodici sce­narista Čarlsa Blekija O’Nila i pozorišne glumice Patrišije Kalagan O’Nil, koji imaju još jednog sina, takođe glumca Kevina.

Nije želeo da bude glumac, nego se zanimao za sport, a za džeparac je zarađi­vao kao spasilac i bokser. Boks ga je posebno privlačio pa se, kada je imao 14 i 15 godina, takmičio u amaterskoj ligi i imao rezultat od 18 pobeda i 4 poraza.

Kao mla­dić, od­služio je dvomesečnu zatvorsku kaznu jer se potukao! Nakon toga odustao je od boksa, a razlog je više bio taj što je porodica morala preko okeana jer je otac dobio posao pisca na radiju "Slo­bodna Europa" u Nema­čkoj, gde je Rajan 1959. godine završio gimnaziju, piše Story.hr

Tamo se nije bavio boksom, ali ni­je to ni bila njegova budućnost pogotovo zato što je njegova ambiciozna majka po svaku cenu želela da joj sinovi budu slavni i bogati pa je gluma bila njena tiha želja.

Fara Fosit, Rajan O'Nil
foto: Profimedia

Zato je došla na svoje kad je Rajan, iste godi­ne kada je matu­ri­rao, debitovao na televi­ziji, u nemačkoj seriji "Tales of Vi­kings", ali ne kao glumac već kao - kaskader! Tada se zainteresovao za glumu pa je, kad se porodica vratila u SAD, dobio ulogu u tv-serijama "Dobie Girls" i "The Virginian".

Početkom 1960-ih upoznao je sedam godina sta­riju glumi­cu Džoanu Mur. Nekoliko ndelje posle prvog susreta os­tala je u drugom stanju i par se venčao 1963. godine. Dobili su ćerku Ta­tum, a 11 meseci kasnije i sina Grifina.

Početna bračna euforija i roditeljska sreća brzo je splasnula jer Rajan, sa 22 godine, nije bio spreman da preuzme odgovornost kakvu su deca nosila sa sobom. Uz to, 1964. godine je dobio ulogu u neverovatno uspešnoj sapunici "Gradić Pey­t­on". Us­­peh ga je toliko poneo da uopšte nije ma­­rio za porodicu.

Fara Fosit, Rajan O'Nil
foto: Profimedia

Od Džoane se razveo 1967. godine, kada je već bio u vezi s kolegicom iz serije Li Tejlor-Jang, sa ko­­jom je iste godine dobio sina Patri­ka. Džoana se nije mogla da se nosi sa bezuspešnom karijerom i dvoje male dece pa je počela da pije i da se drogira, a decu bi često zaključavala u sobu ili garažu pa su zbog zapuštenog izgleda smatrani otpadnicima društva.

Film­ska zvezda je tada ljubovala s Bond devojkom Ursu­lom Andres i jedva punoletnom Me­la­ni Grifit, s kojom ga je u krevetu pro­našla sopstvena ćerka!

O’Nil je iza se­­­­be tada imao nominaciju za Oskar za film "Love Story" pa mu je nakon toga u po­s­lu krenulo vrtoglavom brzinom, a us­peh je značio i veliku na­klonost žena. A njih je ludih 1970-ih bilo neverovatno mnogo tako da su preko njegovog kreve­ta prošle i Barbra Strejsend, s kojom se upoznao na sni­manju filma "What’s Up, Doc?", dizaj­nerkom Dajan von Fur­stenberg, pevačica Dajana Ros, glumica Džoan Kolins, bivša žena pevača Roling Stonsa Bjanka Džeger...

Fara Fosit, Rajan O'Nil
foto: Profimedia

Ali 1970-ih je O’Nil, osim sa ženama i drogom, muku mučio i sa ćerkom Tatum koju nije mogao da smiri pa joj je, da bi je zainteresovao, ponudio sara­d­nju na filmu "Mesec od papira". Deseto­godiš­nja de­vojčica je za svoj je debi dobila Oskar kao tada najmlađa glumica u istoriji! To bi za svakog roditelja trebalo da bude najveća sreća, ali ne i za Rajana. Nije mogao da sakrije ljubomoru što je za isti film njegova ćerka nagrađena, a on nije. U napadu ljubomore tu­kao ju je, verbal­no zlostavljao, a čak je je i ocrnio re­kavši da se “toj lenčini posrećilo i da sada misli da je nešto napravila”!

Njegov odnos prema de­ci je bio toliko grozan da joj je, kako je Tatum navela u au­tobiografiji, otac, i to kad je imala samo 11 godina, prvi ponudio kokain, baš kao i bratu (Gri­fin se još nije rešio zavisnosti, a 1990-ih su i nje­ga i Rajana uhapsili zbog posedovanja dro­ge i lie­kova)! A navodno su je i na svakodnevnim žurkama u očevoj kući njegovi prijatelji se­k­s­u­alno iskorišćavali a da on nije ni trepnuo! Čak šta više! Hranio je ego ljubavnim afe­rama kojima vi­­še niko nije znao broj i nije mario za potomke.

Fara Fosit, Rajan O'Nil
foto: Profimedia

Lude ‘70-e donele su i sreću; 1979. susret s glumicom Farom Fosit, koja će u njego­vom ži­votu, s raskidima i svađama, biti sve do smr­ti. Na njihovom prvom sa­­s­tanku, kako je ispričao, samo smo se ljubili, i tako satima, sve dok nam usne nisu po­­p­lavele.

Fara je u to vreme bila jedna od naj­popular­nijih glumica, zvali su je seks-bomba, a uloga u seriji "Čarliejevi anđeli" Teksa­šan­ku s dugom pla­vom kosom učinila je fantazijom svih muš­ka­raca. Tada je bila udata za producenta Lija Ma­jorsa, Rajanovog dobrog prijatelja.

- Kada sam je video, sve divlje u trenutku je iza­šlo iz me­ne. Nikad joj nisam bio neveran - rekao je u jeku zaljubljenos­ti Rajan koji je tada slovio za velikog holi­vud­skog zavodnika. A Fara?

Fara Fosit
foto: Profimedia

- Bila sam toliko očarana njegovom pojavom da nisam razmišljala ni o čemu drugom u tom trenutku - opisala je susret s Rajanom.

Zlatni par, kako su ih zvali, nikad se nije venčao, ali zato što to Fara nije htela. Kada su 1985. godine dobili sina Redmonda, njihovoj sreći ni­je bilo kra­ja, ali ni tada se Fara nije videla kao go­s­­­pođa O’Nil. Rajan se zbog nje i posvađao s ćerkom.

- Ta­tum nikad nije volela Faru. Go­to­vo pa me nate­rala da biram između njih dve. U redu, o­na mi je ćerka, ali Fara je žena s koj­om spa­vam! Nitko mi ne može narediti da raskinem s njom, a pogotovo ne dete!

Ve­­za s Farom Fosit je trajala 17 godina, do 1997. godine, Nakon što mu je 2001. dijagnostifikovana leukemija (koju je uspešno preboleo), zbližio se s dec­om (nikad u potpuno­sti), ali i s Farom, koja je ubrzo nakon toga obolela od karcinoma de­be­log creva.

Fara Fosit, Rajan O'Nil
foto: Fame Pictures / Backgrid USA / Profimedia

Iako je govorio o tuzi ko­ju os­e­ća za­to što “ona umire i niko ne može da je spa­si” - i u to­­me su se videle zle na­m­ere.

Tako je sin Grifin re­kao da je sa­žaljenje tek trik i Rajanova želja da se dokopa glumičinog testamenta. Čak je tvrdio da mu je otac ljubomoran na njenu bo­le­st!

- Kad je Fara obolela, sećam se da je vikao: “Ne, ti ne umireš, ja umirem! Ja imam rak!” A ja sam mu rekao da to nije u redu jer je već pre­boleo leukemiju.

On je najveći ego­centrik kojeg možete da za­mislite! - rekao je Grifin.

Da u tome ima istine, do­kazao je i sam Rajan koji je na sahrani voljene Fare svoju ćerku Tatum pozvao na piće jer je ni­­je prepoznao! Osim toga, dan nakon sahrane snim­ljen je u igrama na plaži s mlađanom plavušom!

No očigledno ga je Fara Fosit poznavala bolje nego iko pa mu je u testamentu ostavila - ništa!

Fara Fosit
foto: Profimedia

2017. godine je ponovo oboleo - ovog puta od raka prostate zbog čega je išao na operaciju, a uz njege je sve vreme bio njegov i Farin sin, Redmond. Tada je izjavio:

Imam volju i želju da se borim protiv svih ovih stvari, ali ako i umrem barem ću napokon biti sa svojom devojkom. Ona se nije bojala smrti, pa se neću bojati ni ja– izjavio je O’Nil, misleći na svoju dugogodišnju partnerku Faru Foset.

(Stil/Story.hr)

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs