POSLE KRAHA BRAKA "TEŠI" GA 14 GODINA MLAĐA: Niko prema njemu nije bio darežljiv kao tast, slavni Srbin kojeg ceni svet

Saša Milošević Mare jedan je od najpoznatijih kompozitora kod nas, ali i njegova supruga je čuveno ime u svetu muzike

Celebrities
11:00h Autor:
POSLE KRAHA BRAKA "TEŠI" GA 14 GODINA MLAĐA: Niko prema njemu nije bio darežljiv kao tast, slavni Srbin kojeg ceni svet
Saša Mare Milošević, Foto: preentscreen/Instagram

Kompozitor i tekstopisac Saša Mare Milošević, čije ime godinama odjekuje na domaćoj muzičkoj sceni, predstavlja jednu od najistaknutijih figura u industriji zabavne muzike. Njegova karijera obuhvata pisanje desetina hitova za različite srpske izvođače, dok istovremeno aktivno učestvuje u projektu "Nikad nije kasno" već dugi niz godina.

Rođen 7. avgusta 1968. godine, Saša Milošević, poznat i kao Mare, nije samo talentovani muzičar, već i posvećen otac trojici sinova: Ognjenu, Luki i Vanji. Iako je završio Ekonomski fakultet, svoju karijeru nije gradio u tom polju, već je sledio svoju strast prema muzici kojom se uspešno bavi više od dve decenije.

Saša Mare Milošević
foto: preentscreen/Youtube

Saša je došao na svet sa impresivnom težinom od preko 4 kg, što je iznenadilo njegovu majku, inače sitnu ženu, koja je izjavila:

"Znala sam da sam rodila neko čudo".

Njegovi roditelji, koji su ga dobili u 35. godini života, već su imali ćerku Svetlanu, koja je bila starija od Saše deset godina. Već u ranom detinjstvu, Saša je osetio prisustvo ljubavi prema muzici u svojoj porodici. Njegova majka je posedovala neosporan talenat za muziku, dok ga je otac vodio na časove kod poznatog Buce Jovanovića, koji je bio mentor i drugim velikanima kao što su Šaban Šaulić, Silvana Armenulić i Zoran Kalezić.

Prvu gitaru, na kojoj je Saša naučio da svira, kupila mu je njegova sestra od svog džešarca. Obožavao je provoditi slobodno vreme na Košutnjaku, a nadimak Mare dobio je po golmanu Enveru Mariću.

Mare je prošao kroz dva braka. Prvi put se venčao 1998. godine nakon sedam godina veze. Sa svojom prvom suprugom dobio je sina 2000. godine, a drugog sina 2005. godine. Ipak, kako je sam priznao, brak je vremenom izgubio na kvalitetu, što ih je navelo na odluku da se rastanu, prema informacijama portala Poznati.info.

Nakon prvog razvoda upoznao je suprugu Kseniju s kojom je u braku od 2013. godine. Iz te ljubavi dobili su sina Vanju. Saša i Ksenija dele ljubav prema muzici. Ksenija, kćerka poznatog saksofonista Bokija Miloševića, ona je violinistica i koncert-majstor Beogradske filharmonije.

Par je zajedno od 2010. godine, a 2013. izgovorili su sudbonosno "da", i to u svom domu, stanu koji su dobili na poklon od mladinog oca Bokija Miloševića.

Mare je autor velikog broja hitova koje su otpevali naši poznati pevači. Ipak, često je u javnosti isticao da je njegov najveći uspeh pesma „Molitva“ koju je izvela Marija Šerifović.

"Dok sam radio tekst i aranžman za "Molitvu”, znao sam da će pobediti, u mojoj glavi bila je viđena za pobedu. Prvi put je Srbija nastupala kao Srbija i pobedila. Otišli smo u Evropu da se pomirimo s njom, Evropa nas je kroz tu pesmu prihvatila. E sad, koliko smo se pomirili, to je drugo pitanje. Odmalena se trudim da budem najbolji, da dam sve od sebe, da ostavim najbolji utisak, volim da se takmičim. Pa i pesma "Biti prvi” mojih je ruku delo, s njom je Davor Jovanović pobedio u prošlogodišnjem "Prvom glasu Srbije".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs