ROĐENA NOVOSAĐANKA DOBILA JE NOŽ U LEĐA I NA NEVEROVATAN NAČIN PREŽIVELA: Danas ima 50 godina, a evo čime se bavi

Mnogi se pitaju gde je danas i čime se bavi Monika Seleš, koja je, pre mnogo godina, doživela veliku tragediju.

Celebrities
11:41h
ROĐENA NOVOSAĐANKA DOBILA JE NOŽ U LEĐA I NA NEVEROVATAN NAČIN PREŽIVELA: Danas ima 50 godina, a evo čime se bavi
Foto: Profimedia

Čuvena srpska teniserka Monika Seleš, danas slavi 50. rođendan. Nakon što joj je život priredio mnoge izazove, koje je uspešno prevazišla, ona danas i te kako ima razloga za slavlje.

Rođena je drugog decembra 1973. godine, u porodici mađarskog crtača stripova Karolja i profesorke istorije Ester. Ima starijeg brata Zoltana, zahvaljujući kojem je i uzela reket u ruke. Na parkingu ispred zgrade u kojoj su živeli, otac joj je umesto mreže vezivao kanap za branike dva automobila, a njegova ćerka je po ceo dan uvežbavala pokrete koji su je kasnije proslavili kao sportistkinju. Tako se razvila njena ljubav prema "belom sportu", a ona je postala jedna od najboljih teniserki sveta.

Ko je prati na Instagramu zna čemu je u poslednje vreme posvećena. To je, pre svega, zdrav život, što može da potvrdi i njena linija, koju je do savršenstva dovela zahvaljujući specijalnom režimu ishrane, redovnom vežbanju i boravku u prirodi, za šta sunčana Florida, gde već decenijama živi, pruža odlične uslove. Svoje pratioce često poziva da joj se pridruže u sportskim izazovima kao što je brza šetnja kroz šumu ili vožnja bicikla, svojevrsna takmičenja u stilu "ko duže izdrži".

Među Monikinim omiljenim disciplinama poslednjih godina je i kuvanje. Strogo vodi računa o hrani, mada nam je jedna fotografija otkrila da nekad ume i da "zgreši" sa omiljenim kolačima.

Inače, seriju Monikinih trijumfa prekinuo je tragičan događaj koji se odigrai na terenu. Naime, brojna televizijska publika 30. aprila 1993. pratila je meč Monike Seleš i Magdalene Malejeve u četvrtfinalu turnira u Hamburgu, kada je Ginter Parhe, opsesivni obožavalac Štefi Graf, najveće Monikine rivalke, nožem gađao svetsku tenisku zvezdu. Udarac je zadobila u kičmu, između lopatica. Ubrzo nakon incidenta, ona je privatnim avionom prebačena u SAD na lečenje i rehabilitaciju, a zbog onoga što joj se desilo plakali su mnogi, među njima i brojni obožavaoci iz Srbije.

1 / 12 Foto: Profimedia

Oporavak je bio dugotrajan i uspešan, ali ostala je rana na njenom srcu, zbog prekinute karijere na samom vrhuncu.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs