GLUMICA S NAJČUDNIJIM IMENOM BILA JE LEPA KAO SAN, U JUGI JOJ NIJE BILO RAVNE: U jeku slave nestala, a sad JOŠ USPEŠNIJA

Prizrenka Petković je pre više od 2 decenije napustila Srbiju i u međuvremenu je postala operska pevačica poznata širom sveta.

Celebrities
01:16h Autor:
GLUMICA S NAJČUDNIJIM IMENOM BILA JE LEPA KAO SAN, U JUGI JOJ NIJE BILO RAVNE: U jeku slave nestala, a sad JOŠ USPEŠNIJA
Kako sad izgleda srpska glumica sa najčudnijim imenom?, Foto: prinstcreen/youtube

Čuvena Radmila iz kultne serije "Ljubav na seoski način" već godinama živi sa porodicom u Hagu, gde se bavim onim što najviše voli - muzikom. Naime, glumica sa najčudnijim imenom, kako je često oslovljavaju, Prizrenka Petković je napravila velike korake na našoj glumačkoj sceni, a onda je odlučila da napravili veliki zaokret u životu, iako su joj mnogi predviđali blstavu karijeru.

Debitovala je kao glumica sa tri godine, a sa 17 je bila jedna od najomiljenijih televizijskih glumica Jugoslavije.

U trenutku snimanja "Ljubavi na seoski način" bila je još uvek maloletna, međutim uspela je da se nosi sa iskusnim asovima Zarićem, Čkaljom, Sarićem, Žikom Milenkovićem i Živkom Matić.

- Ulogu Radmile dobila sam potpuno slučajno jer se glumica koja je trebalo da igra razbolela. Prijatelj mog oca (takođe glumac, Branko Petrović), preporučio me je režiseru Dragoslavu Laziću. Još pamtim tremu koju sam imala kada sam ugledala Lepog Caneta, odnosno Dragana Zarića, veliku zvezdu u to vreme - rekla je jednom prilikom o svojim počecima Prizrenka.

Rođena je 23. juna 1952. godine u Prizrenu, gradu po kojem je dobila i ime. Mada, njeni koreni nisu odatle. Naime, roditelji su bili u prelepom mestu na Kosovu sasvim slučajno, zbog turneje.

Prizrenka Petković
foto: Printscreen/youtube

Posle serije „Ljubav na seoski način“ diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Rumuniji. Kao profesor pevanja i šef odseka na Muzičkoj školi u Novom sadu, radila je više od dvadeset godina.

Prizrenka Petković
foto: Printscreen Youtube - Violetta Lazin

A onda je odlučila da povuče radikalan potez, spakovala je kofere i odselila se u Holandiju. Danas živi u Hagu suprugom Džejmsom Mek Krejom i ćerkom iz prvog braka Violetom Lazin. Kako je vrlo preduzimljiva, tamo je pokrenula i svoj posao.

Prizrenka Petković
foto: Printscreen Youtube - Violetta Lazin

Prizrenka je, u međuvremenu, postala svetski priznata operska pevačica, a sa svojim suprugom drži veoma cenjenu muzičku školu kroz koje su prošle generacije učenika.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs