DA LI ZNATE GDE JE DANAS I ČIME SE BAVI DEČAK IZ FILMA "TITO I JA"? Viđamo ga na televiziji, ali ga mnogi ne prepoznaju

Osvojio je srca publike još kao maleni dečak i pojavio se u nekoliko ostvarenja domaće kinematografije.

Celebrities
10:39h Autor:
DA LI ZNATE GDE JE DANAS I ČIME SE BAVI DEČAK IZ FILMA "TITO I JA"? Viđamo ga na televiziji, ali ga mnogi ne prepoznaju
Gde je danas dečak iz filma "Tito i ja" ?, Foto: printscreen/youtube/Delta Video

Dimitrije Vojnov je mladi glumac koji se proslavio još kao dete ulogama u kultnim ostvarenjima domaće kinematografije.

Čuveni film "Tito i ja" mnogi su gledali čak i po nekoliko puta. Nezaobilazna je uloga malog Zorana, mališana koji je osvojio srca mnogobrojnih gledalaca. Emitovan je još davne 1992. godine a pratio je interesantne dogodovštine i nedaće u koje je mali Zoran upadao zbog naklonosti prema Josipu Brozu Titu.

Taj dečak je porastao i danas je prisutan u javnom i filmskom životu Srbije. Međutim, mala je šansa da biste ga prepoznali. Ulogu dečaka je tumačio Dimitrije Vojnov koji je nakon upisa na FDU angažovan kao dramaturg, scenarista i filmski kritičar.

Svi su očekivali da će nastaviti glumačkim putem. No, i nije baš tako ispalo, ali nije ni daleko od toga.Imao i neke manje uloge, ali to mu nikad nije bilo primarno u životu. O tome je i kasnije govorio, čak smatra da bi bila greška da se poptuno posvetio glumi.

"U toj ulozi video sam zabavnu vanškolsku aktivnost. Ni pre ni posle toga nisam imao nameru da se posvetim glumi. Mislim da bi to bila velika greška. Smatram da bih izrastao u vrlo lošeg glumca. Od momenta kada sam sebe video na ekranu, više nisam mogao da funkcionišem kao glumac. Srećom, to se dogodilo posle snimanja", otkrio je jednom prilikom Dimitrije.

On je imao manje uloge u filmovima kao što su: "Mi nismo anđeli 3", "Parada" i još nekim drugim ostvarenjima, ali mu to nikad nije bilo primarno kao što je ranije i istakao.

"Od tog trenutka uglavnom odbijam sve pozive da se pojavim na ekranu, osim kada me pozovu neki prijatelji koji snimaju film i misle da je dobar štos ako bih se ja pojavio. Novih filmskih uloga verovatno neće biti, osim ako se neki prijatelj ne pojavi s nekom duhovitom idejom za koju ja osećam da mogu da je realizujem. Ja sam diplomirani dramaturg i pišem scenarije, a dosta radim i na televiziji. Pokušavam da budem popularizator filma "- izjavio je na tu temu Vojnov.

On je danas urednik filmskog bloga „Doba nevinosti“, a na osnovu njegovog komada u DADOV-u je postavljena predstava "72 device".

Ipak, možda mu je najpoznatije skorije ostvarenje film "Mali Budo" iz 2014. godine. On je za taj film zajedno sa Danilom Bećkovićem napisao je scenario i relativno mlađa publika ga najbolje zna po tome, Prenosi Glossy.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs