S 15 JE PEVALA PO SVADBAMA, PA UPISALA NAJLAKŠU ŠKOLU: Evo koliko su OBRAZOVANI Saša Popović i Suzana Jovanović

Mnogi se pitaju koje škole su završili Saša Popović i Suzana Jovanović, a oni su se odrekli svega zarad svojih snova.

Celebrities
Autor:
S 15 JE PEVALA PO SVADBAMA, PA UPISALA NAJLAKŠU ŠKOLU: Evo koliko su OBRAZOVANI Saša Popović i Suzana Jovanović
Foto: ATA Images / M.M.

Slavne ličnosti sa domaće estrade svoj put gradili su godinama da bi došli do uspeha. Međutim, još kao tinejdžeri uplovili su u estradne vode što je rezultiralo zapostavljanjem škole. Uprkos tome, uspeli su da dođu do velikog bogatstva i da uživaju u luksuzu.

Jedan od najuspešnijih estradnjaka jeste Saša Popović. Od malih nogu pokazao je talenat za mnoge stvari, a njegova prva ljubav bila je fudbal na koji je često bežao. Kada je upisao gimnaziju u Novom Sadu, svi su uočili njegov talenat za muziku - tada se prvi put odvažio da javno zasvira harmoniku.

Saša Popović
foto: Kurir / Nemanja Nikolić

"Sutradan sam doneo harmoniku u školu i odsvirao nekoliko pesama. Profesorka me je nahvalila, pa su sve njene kolege tražile da sviram i na njihovim časovima", ispričao je Saša. "I drugari su bili oduševljeni. Od tada sam svuda sa sobom nosio instrument i zavoleo ga! Ali već sa 17 godina morao sam da biram da li ću da nastavim da treniram fudbal ili da se bavim muzikom. Izabrao sam muziku", kazao je jednom prilikom za Informer.

Izbor ipak nije tekao glatko. Sašin otac je želeo da sin postane advokat, pa je Popović upisao prava.

"Maštao sam da sviram, prvu profesionalnu tezgu imao sam sa 18 godina, za Novu godinu u malom mestu pored Frankfurta. Dva druga i ja smo svirali tri dana, gosti su bili samo Nemci. Zaradili smo svi po 3.000 maraka. Imali smo ugovorenu cenu od 1.000 maraka, ali smo dobili veliki bakšiš", priča Saša o početku muzičke karijere.

Saša Popović
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Da ispuni ocu želju, upisao je Pravni fakultet u Novom Sadu i stigao do treće godine. A onda je odlučio da odustane.

"Ćale mi je bio strog. Šest meseci sam razmišljao kako da kažem da neću više da studiram", priseća se Saša. A kad sam im rekao, shvatili su da me fakultet ne zanima i seli u kola, otišli u Trst, kupili mi razglas, novu harmoniku, orgulje, pojačalo, mikrofone i sve što mi treba! Zatim sam 1976. godine potpisao ugovor na tri meseca s hotelom `Putnik`", kaže Saša koji je tako ostvario svoj san.

I njegova supruga Suzana je bila pod roditeljskim pritiskom ne bi li što dalje odmakla sa školovanjem. "Rano sam počela da učestvujem na pevačkim takmičenjima", priča Suzana, koja je već sa 15 godina pevala na svadbama, ispraćajima i krštenjima.

Suzana Jovanović, Saša Popović
foto: Kurir / Damir Dervišagić

"Počela sam i ekonomsku školu, završila dve godine, ali muzika me je vukla na drugu stranu. Onda sam se raspitala koja se srednja škola najbrže završava, pa sam saznala da je to trgovačka. Diplomu sam stekla samo da bih je odnela roditeljima koji su na tome insistirali", priseća se ona.

Suzana Jovanović
foto: Kurir/Damir Dervišagić

"Rekla sam im - evo diploma, a sad me pustite da radim. Skupila sam pare koje sam zaradila i tako finansirala svoju prvu ploču", kaže Suzana.

Roditelji su joj pomogli u svemu, pa i u gajenju sina kojeg je rodila sa samo 19 godina. Posle rođenja ćerke Aleksandre, u braku sa Sašom Popovićem, karijera joj, kako kaže, nije više bila na prvom mestu.

(Stil/ Lepa i srećna)

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs