ZNAMO GA KAO ZGODNOG RIČARDA KOJI JE ZAVEO MONIKU IZ PRIJATELJA: Nećete verovati kako danas izgleda

Svi ga pamtimo po zaštitnom znaku ali i kao srcelomca iz kultnih filova i serija a on danas izgleda potpuno drugačije.

Celebrities
13:33h Autor:
ZNAMO GA KAO ZGODNOG RIČARDA KOJI JE ZAVEO MONIKU IZ PRIJATELJA: Nećete verovati kako danas izgleda
Glumac promenio svoj zaštitini znak i sada je neprepoznatljiv., Foto: Warner / AFP / Profimedia

Tom Selek (78) je nakon dužeg vremena uslikan u javnosti. Glumac je pokazao novi imidž zbog kojeg ga nije baš lako prepoznati.

Legendarni američki glumac je gotovo neprepoznatljiv i to zahvaljujući tome što se odrekao svog dugogodišnjeg zaštitinog znaka. Šetao je ulicama Los Anđelesa sa dugom i prosedom bradom kojom je zamenio brkove koje je nosio gotovo ceo život. Paparaci su ga uslikali kod jednog poznatog restorana brze hrane a on ih po svemu sudeći nije ni primetio.

1 / 10 Foto: Felipe Ramales / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Osim muževnim ukrasom na licu Tom je u omiljenoj akcijskoj drami privlačio pažnju i vrućim pantalonama koje je njegov lik Magnum često nosio. Krajem 80-ih zaigrao je i u hit-komediji "Tri muškarca i beba", koja je ostvarila zaradu u pozorištima od 240 milliona dolara, dok je u nju bilo uloženo tek 15 miliona dolara.

Glumac je mlađim generacijama poznat i po ulozi doktora Richarda Burkea, dečka Monice u kultnoj seriji "Prijatelji", a poslednjih godina mogli smo ga gledati u televizijskoj drami "Plava krv" u ulozi policijskog komesara Franka Reagana.

Tom Selek
foto: colaimages / Alamy / Alamy / Profimedia

Zanimljivo je da je zbog glume napustio fakultet kako bi jurio glumačku karijeru, a da bi platio račune dok ne dobije prve angažmane, radio je i kao maneken. Bio je tek nekoliko koraka do diplome kada je potpisao ugovor sa filmskom kućom 20th Century Fox i odlučio da napusti školovanje.

Svetsku slavu stekao je tek sa 35 godina u seriji "Magnum P.I.", ali na početku je bilo problema. Naime, stigao je na Havaje spreman za snimanje, a ono je bilo odgođeno na šest meseci zbog štrajka glumaca. Tom je već bio iznajmio stan i potpisao ugovor za njega, pa je radio kao majstor dok nije počelo snimanje kako bi finansijski izdržao taj period.

Tom je imao još jednu priliku za veliku ulogu, ali ju je morao propustiti. Naime, producenti su mu nudili ulogu Indiane Jonesa u filmu "Otimači izgubljenog kovčega", koju je na kraju dobio Harison Ford. Selek je morao odbiti ulogu jer ga je CBS prisilio na to rekavši da bi se to kosilo ss njegovim ugovorom za seriju "Magnum P. I.".

Tom Selek
foto: Universal Television - Belisarius Productions - Glen A. Larson Productions / Christophel Collection / Profimedia

Glumac je to tek otkrio 2014. godine, a njegova propuštena prilika pokazala se kao velika greška jer je prvi deo o pustolovinama arheologa Indiane Jonesa zaradio 389 miliona dolara, dok mu je budžet bio tek 20 miliona dolara. A na njemu je radio čuveni reditelj Stiven Spilberg, petostruki Oskarovac.

Tom je veliki ljubitelj životinja i u jednom trenutku imao je pet pasa. Psa je imao i njegov lik u filmskom serijalu snimljenom prema knjizi o detektivu Jesseju Stoneu. Iako jede meso, nikada ne ubija životinje na svom ranču, a jednom je prilikom ispričao kako je kremirao kravu sa svog imanja kako bi imao njen pepeo kraj sebe.

Glumac je poznat i po odbojnosti prema tehnologiji. Naime, rekao je kako retko šalje SMS-poruke i da nikada nije koristio e-mail, a nema ni društvene mreže.

Tokom svoje duge karijere nije bio povezivan sa skandalima i uvek je bio posvećen porodici. Ženio se dva puta, a prva supruga mu je bila manekenka Žaklin Rej. Razveli su se 1982. nakon 11 godina braka, a bivši supružnici imaju sina Kevina koji se bavi glumom.

Tomova druga supruga je glumica Džili Mek, a zaljubio se u nju kada ju je video u londonskom pozorištu u mjuziklu "Mačke". Venčali su se 1987. godine i imaju ćerku Hanu, koja se bavi uzgojem konja, prenosi Showbuzz.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs