ODREKAO SE SRPSKOG IMENA I PONOSNO ISTAKAO DA JE HRVAT: Sa 22 je bio automehaničar, a onda promenio život iz KORENA

Fudbaler Dado Pršo koji se odrekao srpskog imena nekada je bio automehaničar, a onda se sve promenilo.

Celebrities
Autor:
ODREKAO SE SRPSKOG IMENA I PONOSNO ISTAKAO DA JE HRVAT: Sa 22 je bio automehaničar, a onda promenio život iz KORENA
Foto: STRINGER / AFP / Profimedia

Jedan od najboljih ovdašnjih fudbalera s početka 21. veka jeste bivši hrvatski reprezentativac Dado Pršo, osim fudbalskih uspeha, javnost je zainteresovana i za njegov privatni život, budući da ima zanimljive detalhe iz istog.

Njegovo pravo ime je zapravo Miladin, a iako je igrao za "kockaste" reč je o Srbinu iz Zadra, odnosno malog mesta Obrovac, gde je živeo sa ocem Radetom i majkom Nadom. Do 22. godine je živeo i radio kao automehaničar, a onda je postao fudbalska ikona.

Rođen je 1974. godine u blizini Zadra, a kada je počeo rat otišao je u Ruen na severu Francuske, a roditelji su se preselili u Bačku Topolu. Pre nego što je stigao u Monako imao je 100 kilograma, pio je i pušio cigarete.

Dado Pršo
foto: FRANCOIS XAVIER MARIT / AFP / Profimedia

"Pušio je više od dve kutije cigareta dnevno. Svako veče pio bi pivo i šnaps u jednoj od birtija u blizini svojeg malenog stana. Kao i drugi radnici, svoje probleme otpuhivao je u dimu cigareta", napisao je portal Goal.com. kada je stigao u Ruen kao izbeglica sa 19 godina.

Osim problema sa viškom kilograma, imao je problem i sa alkoholom. Dok je igrao za amaterske klubove, niko nije ni slutio da će 2003. godine zaigrati sa Monakom u Ligi šampiona. Tada je njegova karijera krenula uzlaznom putanjom.

Međutim, ono što je mnoge iznenadilo jeste da se baš u tom periodu odrekao srpskog imena, a nakon ženidbe sa Kerol, dobio je francuski pasoš i rešio da promeni ime u Dado, budući da je svakako bio prepoznatljiviji po nadimku.

Dado Pršo
foto: STRINGER / AFP / Profimedia

"Ja sam Hrvat, presrećan sam što sam dobio majicu s hrvatskim grbom i što sam mogao Hrvatskoj nešto malo doneti. Ja sam Hrvat, sve ostalo su glupost", rekao je jednom u demantu slovenačkim medijima.

Ljubav mu promenila život

"Prilikom jednog opijanja, život mu se konačno promenio. Kroz dno čaše video je, kako sam kaže, "ljubav svog života". Mlada Francuskinja Kerol bila mu je spas i uz nju se preporodio. Smršao je 20 kilograma, smanjio broj cigareta i vikende je ponovno provodio na fudbalskom igralištu."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs