SVE SU BILE PRVO LJUBAVNICE, NEKE SU SLUŽILE SAMO ZA KREVET, PA SU ZAVRŠILE U BRAKU: Škakljive ljubavi naše javne scene

Skandali i tajne veze poznatih osoba služe kao podsetnik da slava nije uvek garant uspešnog i srećnog braka

Celebrities
12:32h Autor:
SVE SU BILE PRVO LJUBAVNICE, NEKE SU SLUŽILE SAMO ZA KREVET, PA SU ZAVRŠILE U BRAKU: Škakljive ljubavi naše javne scene
Žene sa estrade, Foto: preentscreen/Instagram

Tema poznatih brakova i njihovih turbulentnih početaka često privlači pažnju javnosti. Iako brak treba da bude simbol ljubavi, vernosti i zajedničke sreće, poznati često prolaze kroz svojevrsne ljubavne vrtloge i skandale. Ovi slučajevi nisu ništa novo u svetu slavnih, ali su i kod nas, u Srbiji, postali deo medijske intrige.

Tako su pojedini poznati brakovi u Srbiji započeli veoma burno i kotroverzno, često kao rezultat preljubi i tajnih veza. Ova tema nas vodi kroz nekoliko znajačnih primera poznatih ličnosti koje su priznale da su prošle kroz ovaj ili slične izazove.

Jasmina Mihajlović, ljubavnica Milorada Pavića

Jedan od takvih slučajeva bio je odnos između Milorada Pavića, poznatog pisca, i Jasne Mihajlović. Njihova veza je započela kao tajna preljuba, a kasnije su odlučili da je ozvaniče brakom. Ovo je bio šok za mnoge, s obzirom na Pavićevu reputaciju i porodične vrednosti koje je promovisao svojim delima.

Priča o ljubavi između Jasmine i Milorada započela je kao neobična i sudbonosna epizoda. Jasmina je bila mlada studentkinja kada je prvi put zakucala na vrata Miloradovog fakultetskog kabineta. Tog dana, sudbina im je postavila temelje za ono što će postati jedno posebno zajedničko putovanje.

Siniša Pavić, Jasmina Mihajlović
foto: Instagram / cupavakeleraba

"Dobar dan, ja sam ta i ta, radim diplomski rad i želela bih...", započela je svoj upit, ali je njen govor prekinuo dubok muški glas Milorada, koji je tada već počeo da miluje njeno srce. On je pitao: "A zašto to radite?" Jasmina je ostala iznenađena tom neočekivanom pitanju. "Zato što volim tu prozu", odgovorila je na kraju, i to je bio početak njihovog susreta. "Zakazao mi je za sutradan u podne, u njegovom kabinetu. Tako je počelo naše poznanstvo."

Njihova veza nije krenula odmah u romantičnom smeru. U početku su zajedno odlazili na književne večeri i razmenjivali misli o knjigama i prozi. Jasmina se seća jednog posebnog trenutka u svom rodnom Nišu, kada su bili gosti hotela, svako sa svojom sobom. Međutim, bilo je očigledno da njihova veza ne može ostati bez dodira, i tada su se prvi put fizički približili. Shvatili su da ne mogu ostati ljubavnici, jer to nije bilo pošteno prema njima samima, njihovim porodicama i zbog nemogućnosti održavanja tako duboke i iskrene veze kao tajne.

Milorad pavić
foto: preentscreen/Youtube

"Te noći u Nišu shvatili smo, posle pet godina, da više to ne možemo da krijemo sami od sebe", priseća se Jasmina. Međutim, Jasmina nije mogla izaći iz svog braka jer je imala malo dete, četvorogodišnjeg sina.

Njihove zajedničke večere i razgovori postali su poseban trenutak koji su delili. Ali vreme je bilo da Jasmina prekine sa svojim bivšim životom. Razvod od njenog supruga je bio izazovan korak, ali jedan koji je bilo neophodno preduzeti kako bi njihova ljubavna priča mogla da se nastavi.

Milorad je napustio svoj brak noseći sa sobom samo svoje rukopise, pisaću mašinu i neka lična dokumenta. Po izlasku iz braka, iznajmili su stan u Beogradu, a sećanje na tu početnu fazu njihove zajedničke avanture bila je nada da će zajedno da dočekaju budućnost.

"Nismo imali ništa, kupili smo rešo, plastični sto, stolice... Užasno smo se osećali tada", priseća se Jasmina. "Sve je to bilo toliko teško i toliko prevratnički, na toliko nivoa prevratnički da ne želim da se sećam."

Njihova ljubav je pretrpela mnoge izazove, uključujući i razvod. Jasmina je morala da se odrekne svog starog života kako bi započela novo poglavlje sa Miloradom. Njihov odnos je postao dubok i iskren, a zajedno su gradili svoj put ka sreći i ljubavi.

Isidora Bjelica, ljubavnica pa žena Nebojše Pajkića

Isidora Bjelica, poznata književnica, takođe je bila deo slične priče. Ona je bila u tajnom odnosu sa Nebojšom Pajkićem dok je ovaj bio u braku. Nakon mnogo turbulencija, njihova veza se pretvorila u brak. Ova situacija izazvala je brojne kontroverze i osude u javnosti.

"To šta se među nama zaista dešavalo većina nikad neće razumeti, koliko smo se ludo voleli i kad smo se najviše svađali, koliko smo zaista bili nestvarno blaženi dok su nam zavideli i koliko smo bili bliski kad su verovali da smo nestajali. Nikad neće razumeti kako sam ja svaku nesreću i običnost pretvarala u bajku, a kako si ti svaki problem i poraz pretvarao u najbolji film koji ti nisu dali da snimaš ...i ma u koji žanr da se stvarnost pretvarala od trilera, avanturističkog filma, romantične komedije, do melodrame ili horor filma uvek smo znali da dobra replika i šešir mogu spasiti i najgoru situaciju jer niko nije bio toliko lud kao ti koji si me pratio kroz sva moja lutanja, i niko nije bio uporan kao ti koji si podržavao svaku moju veru u čuda i uvek si znao da nema tog jezivog, tragičnog, komičnog scenarija koji nam život može doneti da ga mi nećemo ulepšati svojim neprilagođenostima. Niko nikada ni u najluđim snovima neće moći ni da zamisli koliko je sve ovo bilo uzbudljivo iskustvo, ljubavi moja... i nikada nismo ni pomislili da se pitamo otkud tolike tuge kad smo imali tolike radosti koje smo živeli podjednako strasno uvek učeći samo jednu stvar - kako svako zlo i svako dobro samo služi da u njemu vidimo novi odraz naše ljubavi", napisala je Isidora u dirljivoj objavi na Instagramu uz fotografije na kojima pozira sa svojim suprugom.

Nebojša Pajkić, Isidora Bjelica
foto: Kurir / Marina Lopičić

"Kad sam došla da polažem prijemni, ja sam znala njegove filmove i stvarno sam ih obožavala. Film "Dečko koji obećava" je promenio moj svet, "Davitelj protiv davitelja" mi je bio omiljeni. Kad sam došla na prijemni ja sam bila u vezi sa nekim tipom koji je polagao prijemni, danas poznati reditelj. Kad sam videla Nebojšu pomislila sam "Čoveče, ovo je taj tip". I trebalo je da prođe puno godina da do toga dođe. On je bio u prvom braku, pa je bio u drugom braku. Ja sam mu dovodila moje verenike, to je bilo posebno zabavno. Uvek sam se nadala da će da kaže, "ma nije ti ovaj nešto, ja sam tvoj tip", međutim, on je govorio za svakog "Fenomenalan ti je ovaj tip", pa se ja iznerviram. Ubrzo smo Nebojša i ja počeli da pišemo dramu i najzad smo se smuvali. Kad sam raskinula sa dečkom, ja sam njemu ridala, plakala. On me je tešio. Kad smo se Nebojša i ja spojili, to je bilo na početku turbulentno, dramatično, ludo. Mi smo braku pristupili kao prema umetničkom projektu. To je neverovatan rolerkoster gde se mi jako kapiramo."

Jelena iz grupe Zana je bila u tajnom odnosu sa frontmenom Zoranom

Još jedan primer je odnos između članice grupe Zana, Jelene, i Zorana Živanovića, koji je bio u braku sa Verom i imao dve ćerke. Jelena i Zoran su se sastajali dok je on bio u braku, što je naišlo na osudu javnosti i izazvalo mnoge polemike.

Ova priča o ljubavnom trouglu između Zorana, Vere i Jelene predstavlja složenu i emotivno nabijenu dramu koja je izazvala mnoge kontroverze i osude u javnosti. U brak Zorana i Vere, koji su zajedno dobili dve predivne ćerke, Tamaru i Mariju, umešala se navodno Jelena koja je bila pevačica u grupi Zana.

Ono što ovu priču čini još intrigantnijom jeste da se navodno veza između Zorana i Jelene razvijala dok je Zoran bio u braku sa Verom. Ova afera, koja se odvijala u potaji, razotkrila se i postala deo javnog diskursa.

Vera, Zoranova bivša supruga, nije štedela reči kada je iznela svoje osećaje i frustracije u vezi s ovom situacijom. U jednom intervjuu za "Scandal!", otvoreno je govorila o svom bivšem mužu i njegovoj sadašnjoj supruzi. Izrazila je duboku povređenost zbog prevare i ljutnju prema Zoranu zbog toga što ju je dve godine lagao o svojim poslovnim putovanjima u Poljsku, dok je zapravo provodio vreme u stanu sa Jelenom u Strahinjića bana.

Zana
foto: Ištvan Čekuš

"Nije hteo da javno prizna da me je dve godine lagao kako ide u Poljsku, a bio je u njenom stanu u Strahinjića bana", izjavila je Vera. Njena izjava jasno pokazuje duboku ranjivost i bol koji je osećala zbog ovog skandala.

Vera je takođe istakla da ne želi da polemiše sa Zoranom i Jelenom, smatrajući ih osobama koje su daleko ispod nje po pitanju morala, obrazovanja i vaspitanja. Ovaj sukob je izazvao mnoge kontroverze u javnosti, a Vera je otkrila da je Jelena bila njena prijateljica koju je puštala u svoj dom. Osećala je da joj je Jelena zabila nož u leđa.

Grupa Zana, Žika Zana, Jelena Zana
foto: Kurir / Damir Dervišagić

"Bila je moja prijateljica i to mi je uradila. Pa ta žena ne zaslužuje nikakav komentar", rekla je Vera. Njene reči odražavaju duboku razočaranost i bes prema Jeleni, koja je bila bliska prijateljica pre nego što se sve izmešalo u ovu ljubavnu dramu.

Zoran i Jelena su krunisali svoju ljubav venčanjem 2008. godine, a njihov brak je uvek izgledao idilično spolja. Međutim, istina o njihovoj vezi bila je mnogo komplikovanija i prepuna ranjenih osećanja.

Đogani je oženio Vesnu, a zbog nje ostavio Slađu

Vesna iz grupe Đogani takođe je bila deo skandala u vezi sa preljubom. . Ovaj slučaj je još jedan primer kompleksnih odnosa i tajni koji prate poznate ličnosti.

Vesna Đogani, poznata ličnost i plesačica, svoj život započela je sa strašću prema plesu još dok je bila u srednjoj školi. U tom periodu, upisala se u plesnu školu "Đogani fantastiko", gde će započeti svoju sudbinu. Tamo je upoznala Slađu i Đoleta Đoganija, poznate izvođače i plesne umetnike. No, kako sudbina često ume da bude nepredvidiva, i njihov odnos će se kasnije razvijati u neočekivanom smeru.

U medijima se često spekulisalo o tome da je Đole Đogani prevario Slađu sa Vesnom, ali ova trojka je više puta negirala takve tvrdnje. Đole je istakao da se razveo od Slađe u novembru 2001. godine, a da je započeo vezu sa Vesnom tek osam meseci kasnije. Bez obzira na sve nagađanja i tračeve, Vesna je ostala uz Đoleta.

U julu 2006. godine, Vesna i Đole postali su roditelji sina Adrijana. Ovaj trenutak označio je novu fazu u njihovom životu i njihovoj porodici. Nakon rođenja sina, Vesna se na neko vreme povukla sa javne scene kako bi se potpuno posvetila majčinstvu i porodičnom životu.

Isto je učinila i u januaru 2014. godine, kada su Vesna i Đole dobili ćerku Lauru. Ova dva roditelja su svojim trudom i predanošću stvorili harmoničnu i srećnu porodičnu atmosferu za svoju decu.

Đole iz prvog braka sa Slađom Delibašić ima dve ćerke, tako da su Vesna i Đole zajedno izgradili složenu, ali ispunjavajuću porodičnu dinamiku sa četvoro dece. Njihova priča podseća nas na to da ljubav i odanost mogu prevazići izazove i da porodica može biti srećna, bez obzira na turbulencije koje dolaze sa slavom i medijskom pažnjom. Vesna Đogani je svojom predanošću porodici i strašću prema plesu ostvarila ravnotežu između javnog i privatnog života.

Ovi slučajevi jasno pokazuju da slava i prepoznatljivost često nose sa sobom dodatni pritisak na odnose i brakove poznatih osoba. Skandali izazvani preljubom i tajnim vezama postaju deo njihove biografije i često ostavljaju dubok trag na njihovom javnom imidžu. Međutim, svi ovi slučajevi takođe podsećaju da niko nije imun na ljubavne izazove i da su poznate ličnosti, kao i obični ljudi, skloni greškama i nesavršenostima u svojim odnosima.

Važno je razumeti da svaki brak i svaka veza prolazi kroz svoje izazove, i da je ključno kako se partneri nose sa tim izazovima i da li uspevaju da izgrade srećan i zdrav odnos.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs