NEDPUSTIV POTEZ EMIRA KUSTURICA KOJI JE ŠOKIRAO CELU SRBIJU: A onda mu se Isidora Bjelica "osvetila" na URNEBESAN NAČIN

Šok potez Emira Kusturice tada je iznenadio čitavu domaću javnost, niko nije očekivao da se baš toliki bunt krije u njemu.

Celebrities
07:22h Autor:
NEDPUSTIV POTEZ EMIRA KUSTURICA KOJI JE ŠOKIRAO CELU SRBIJU: A onda mu se Isidora Bjelica "osvetila" na URNEBESAN NAČIN
Šok potez Emira Kusturice, Foto: Profimedia/editorial images

Emir Kusturica, naš čuveni reditelj i dobitnik brojnih prestižnih nagrada, još na studijama u Pragu važio je za velikog buntovnika i nekonvencionalnog intelektualca.

Ono što je ovdašnja, ali i šira javnost zapamtila kao njegov najveći incident bila je čuvena masovna tuča na filmskom festivalu u Kanu, u kojoj je učestvovao neposredno po dobijanju druge Zlatne palme za film „Podzemlje".

Emir Kusturica
foto: Profimedia

Po sopstvenom priznanju, morao je da reaguje i stane u odbranu časti jedne glumice koju je neki nedžentlmen uhvatio za zadnjicu, pa je Kusturica udario nasrtljivca i izazvao opšti haos. Ipak, nije to bio jedini put kada je režiseru ishitrenih reakcija "pao mrak na oči", piše Espreso.

U jednom beogradskom hotelu napao je i profesora FDU Nebojšu Pajkića, nezadovoljan komentarima na račun njegovih filmova. Kako su mediji tada pisali, Pajkića je od razjarenog Kusturice pokušala da spase supruga Isidora Bjelica, ničim drugim do - svojom tašnicom.

1 / 5 Foto: Facebook / Isidorabjelicapajkic

I prva Palma obeležena je nesvakidašnjim događajem, jer Kusturica nije otišao da primi nagradu, već je dodelu nagrada pratio iz stana svog prijatelja, kome je pomagao da namesti parket.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs