ZVEZDA FILMA "SAM U KUĆI" DANAS PROSLAVLJA 40 ROĐENDAN: Sa 10 godina postao je milioner a onda kreću problemi sa zakonom

Proslavio se ulogom u božićnim filmovima a onda je rešio da se povuče, prijatelji su strahovali za njegov život zbog sklonosti opijatima.

Celebrities
13:08h Autor:
ZVEZDA FILMA "SAM U KUĆI" DANAS PROSLAVLJA 40 ROĐENDAN: Sa 10 godina postao je milioner a onda kreću problemi sa zakonom
Zvezda božićnih filmova danas slavi rođendan!, Foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Glumac Makalaj Kalkin osvojio je ceo svet kao preslatki Kevin u filmu "Sam u kući" ali je već sa 14. godina najavio da se povlači iz sveta glume.

Danas slavi svoj 40. rođendan. Pored filma "Sam kod kuće", Kalkin se pojavio u brojnim filmovima, bio je nominovan za nekoliko nagrada, a na vrhuncu slave proglašen je i za najuspešnijeg dečjeg glumca još od Širli Templ.

Rođen je u New Yorku, a njegov je otac bivši glumac koji nikada nije stao pred oltar s njegovom majkom Patricijom Bentrup. Karijeru je započeo kada je imao samo četiri godine, a pojavio se u nekoliko serija i filmova pre nego što je 1990. godine dobio svoju čuvenu ulogu Kevina McCallistera.

Do desete godine već je bio milioner, a za nastavak filma "Sam u kući" dobio je 4,5 miliona dolara. Pauzu od glume uzeo je 1994. godine jer je želeo "normalan" život pa je upisao privatnu školu na Manhattanu.

Pojavio se u nekoliko muzičkih spotova, a 2003. godine se vratio pred kamere pojavljivanjem u seriji "Will i Grace".

Privatan život slavnog glumca nije mazio. U maju 2000. godine njegova polusestra Jennifer Adamson preminula je od posledica predoziranja, a osam godina kasnije preminula je i druga polusestra kada ju je udario automobil.

Dugo imao problema sa vlastima zbog opijata, a u septembru 2004. godine uhvatili su ga sa 17 grama marihuane i drugih droga. Kratko je bio u zatvoru, a pušten je uz kauciju od 4000 dolara. Dobio je uslovnu kaznu zatvora od godinu dana.

Njegovi prijatelji i obožavatelji dugo su strahovali za njegov život zbog problema sa zavisnošću, no nedavno je objavio da je čist već nekoliko godina i da želi da promeni svoj život. Pored glume, zanima ga i muzika, a pre nekoliko godina započeo je i uspešan podkast.

Glumicom Rachel Miner oženio se 1998., kada su oboje imali 18 godina. Rastali su se dve godine kasnije, a 2002. godine je nastupio i zvaničan razvod.

Nakon toga je 2002. godine započeo vezu sa Milom Kunis i dugo su bili zajedno sve do 2011. godine. Par je raskinuo ali su ostali u dorim odnosima.

Poslednjih ga godina povezuju s Brendom Song, a Kalkin od 2013. godine većinu vremena provodi u Parizu.

Slavni glumac bio je i odličan prijatelj sa kraljem popa Michaelom Jasksonom, a to prijateljstvo podiglo je mnogo prašine. Makalaj je stao u obranu Michaela Jacksona kada su ga mnogi optuživali za napastovanje pre nekoliko godina, prenosi Dnevnik.hr

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs