STRAŠNA SUDBINA NEKADA OMILJENE PEVAČICE U JUGOSLAVIJI: Odgajala je ćerku sama, a potom je izgubila zbog OPAKE BOLESTI

Meri Cetinić otpevala je neke od najvećih hitova bivše Jugoslavije, a život joj je obeležila strašna tragedija.

Celebrities
Autor:
STRAŠNA SUDBINA NEKADA OMILJENE PEVAČICE U JUGOSLAVIJI: Odgajala je ćerku sama, a potom je izgubila zbog OPAKE BOLESTI
Najbolja pevačica Jugoslavije izgubila je ćerku zbog opake bolesti, Foto: Printscreen/youtube

Hrvatska pevačica Meri Cetinić svoju muzičku karijeru započela je još kao tinejdžerka, kada je imala samo 14 godina.

Svoju uspešnu karijeru gradila je isključivo na svom glasu, a veliku popularnost stekla je u grupi "More", a nešto kasnije započela je solo karijeru.

Tokom osamdesetih godina, bila je jedna od najtraženijih pevačica na prostorima nekadašnje Jugoslavije, a 1981. i 1982. godine proglašena je i za pevačicu godine.

- Kad ne bih pevala, ne bih znala šta ću sama sa sobom. To sam osetila za vreme onih pauza. Meni je pevanje smisao života. A kad, kao pevačica, budeš i priznata, onda po meni, ne postoje veća životna zadovoljstva - izjavila je jednom prilikom Meri, a preneo Yugopapir.

U njene najpoznatije pesme spadaju "Potraži me u predgrađu", "Samo simpatija", "Ti si moj san", "Gdje god pođeš" i druge, piše Glossy.

Što se tiče njenog privatnog života, o njemu se malo zna osim da je sa 23 godine rodila ćerku Ivanu i bila samohrana majka.

- Kratko je trajao moj brak, u koji sam ušla trudna s 23 godine, jer sam mislila da to tako treba da ide, onako starinski. Našu kćerku sam podigla sama - rekla je Meri svojevremeno.

Nikada kasnije nije ušla u brak, a za Yugopapir objasnila da joj je muzika važnija.

- Bila sam u životu u situacijama da se trebalo odlučiti udati se, pripasti samo jednoj osobi. Muzika je uvek prevagnula, bila mi je važnija. U stvari, problem je u tome što treba naći ličnosti koja ćete stalno slediti, a to je muškarcu malo problematično, što ja razumem - rekla je jednom prilikom

Ćerka Ivana je od nje nasledila talenat za muziku, a čak su 2014. godine zajedno snimile album "Dozvoli mi".

Međutim, sedam godina kasnije, Ivana je preminula nakon borbe sa opakom bolešću.

- S neizmernom boli javljam da je moja ljubljena kći Ivana Burić preminula jučeru KBC Split u 44. godini. Bila si moj dragulj, tvoja predivna poetska duša, puna ljubavi i nežnosti, veliki muzički talenat i humor činile su naš život srećnim, prepun ljubavi… Opaka bolest je pretila, ali smo je savladavale zajedno… Ovaj put je bila jača, nismo uspele, sunce moje i dragi Bog te je uzeo k sebi u svoj zagrljaj, prema nebeskim visinama, zvezdama a tvojoj neutešnoj majci ostavio najdublju tugu… Tvoje stotine puta ponavljano mami, I love you odzvanjaće u mom srcu zauvek! Počivaj u miru Božjem, najdraža moja Ivi- napisala je neutešna pevačica.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs