"OVO JE NAJBOLJA PESMA KOJU SU HRVATI IKAD SLALI NA EVROVIZIJU": Komšije sigurne da pobeđuju samo zbog 1 VAŽNE ČINJENICE

Predstavnici Hrvatske na Evroviziji napravili pometnju u javnosti. Usijale se društvene mreže, a stranci traže diskvalifikaciju.

Celebrities
12:09h Autor:
"OVO JE NAJBOLJA PESMA KOJU SU HRVATI IKAD SLALI NA EVROVIZIJU": Komšije sigurne da pobeđuju samo zbog 1 VAŽNE ČINJENICE
Predstavnici Hrvatske na Evroviziji napravili pometnju u javnosti, Foto: Printescreen Youtube

Ekscentrična muzička gurpa Let 3 nastupila je sa pesmom "Mama ŠĆ", kojom će Hrvatska predstavljati svoju zemlju na Evroviziji u Liverpolu, nakon čega se digla velika prašina u javnosti.

Naime, kontorverzna grupa uspela je da oduva konkurenciju sa 279 osvojenih bodova, dok su i sami priznali kako nisu očekivali pobedu, budući da im je jedini cilj bio da predstave pesmu. Međutim, ubedljivom pobedom, na sebe su preuzeli veliku odgovornost, nakon čega ih čekaju ozbiljne i zahtevne pripreme.

Nastup je, po svemu sudeći bio neuobičajen i drugačiji što je verovatno bilo presudno, uzimajući u obzir da se za ovakvu vrstu takmičenja to i traži.

Odmah nakon pobede riječke grupe Let 3 na "Dori" počeli su da se nižu komentari na račun njihove pobede. Osim hrvatskih gledalaca, i strani fanovi Eurosonga ispratili su hrvatski izbor za pesmu Evrovizije. Tviter je preplavljen komentarima, a dominiraju oni negativni.

"Odmah diskvalifikujte Hrvatsku ili barem pesmu", "Želim Hrvatskoj nula bodova na Eurosongu", "Hrvati, šta ste to napravili? Ako se ovo kvalifikuje u finale, biću jako uzrnemiren", "Šta nije u redu s vama?", "Nova godina, novi neprolazak Hrvatske u finale", "Je li Hrvatska namerno pokušava da sabotira svoje šanse na Eurosongu?", "Druge države se barem trude", neke su od kritika.

Uprkos lavini negativnih komentara, bilo je i onih koji nisu mogli da sakriju oduševljenje nastupom kao i samom grupom.

"Ovo je najbolja pesma koju Hrvatska šalje na Eurosong u zadnjih nekoliko godina", "Pesma se obrušava na Lukašenka i Putina. Obožavam", "Hrvatska će pobediti na Eurosongu", "Najjača pesma Hrvatske u poslednjih nekoliko godina", "Jasno je da Eurosong više nije muzičko takmičenje. Politika je. Zato Hrvatska ima šanse da dođe u top 5", misle drugi gledaoci.

Zbog čega je kontroverzni nastup stavljen na stub srama?

Svedoci smo da u poslednjih par godina ovakve vrste nastupa najbolje prolaze. Međutim, javnost to ne može da prihvati. Mnogi kritičari su se složili da su ovakvi nastupi prava umetnost, te da je pomeranje granica u šou biznisu uvek poželjno.

Mnogi se pitaju zbog čega je Konstraktin nastup izazvao veliku osuševljenje, a takođe je bilo poseban i različit. Međutim, javnost se složila da je tajna njenog nastupa bila u originalnom i jednistvenom pristupu, bez elemenata bizarnog.

Šta vi mislite, da li je nastup grupe Let 3 zaslužio pobedu i da li vam se dopada?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs