ĆIRO BLAŽEVIĆ JE NJU VOLEO PREKO 60 GODINA, A JEDNA NESREĆA UMALO DA UNIŠTI SVE: "Da bi brak uspeo, neophodno je OVO"

Fudbalski trener Miroslav Ćiro Blažević preminuo je dan pre svog 88. rođendana od raka

Celebrities
09:16h Autor:
ĆIRO BLAŽEVIĆ JE NJU VOLEO PREKO 60 GODINA, A JEDNA NESREĆA UMALO DA UNIŠTI SVE: "Da bi brak uspeo, neophodno je OVO"
Miroslav Ćiro Blažević sa Zdenkom, Foto: Story.hr arhiva

Miroslav Ćiro Blažević je bio legendarni fudbaler i trener, čovek velikog srca. Njegov život nije bio nimalo lep i lagan. Odrastao je u prodici od petoro dece, u veoma skromnim uslovima. Njegova sestra Angelina je umrla kad je imala samo 4 meseca, dok je jedan od braće, Ivica, preminuo kada je imao samo godinu dana. Dvojica braće ubijena su u Drugom svetskom ratu.

Njegova majka nije volela da ga prijatelji zovu "Ćiro" pa je tražila ako može bilo kako drugačije da ga zovu. Prijatelji su ga jedno vreme zvali "Blaž", ali nadimak "Ćiro" jednostavno se sam nametao, a Miroslav ga je dobio kada je na dečijoj predstavi glumio lutka Ćiru.

Možda je imao trnovit životni put, ali je zato imao velike sreće u ljubavi. Zdenku je upoznao kada je iznajmio sobu u Rijeci, na istom spratu kao i njegova ljubav. Zdenka je tada bila maturantkinja, a on je imao 27 godina. Venčali su se 1961. godine, piše Story.

Miroslav Ćiro Blažević
foto: Story.hr arhiva

O svojoj supruzi je uvek govorio samo reči hvale. Mnogo je cenio što se ona borila za njih i njihov brak.

"Tolerancija i razumevanje su tajna dugog braka. Znati oprostiti, jer svi grešimo. Ako nema tolerancije i oproštaja, onda će ljubav brzo nestati. A ljubav je najveća stvar na svetu," rekao je jednom prilikom za Story Ćiro.

Miroslav Ćiro Blažević
foto: Story.hr arhiva

Zdenka i Ćiro su mnogo toga prošli zajedno, a najteži trenutak je bio onaj kada je Zdenka doživela saobraćajnu nesreću i zamalo izgorela u automobilu. Doktori su rekli tada da ima samo 3% šanse da preživi, ali ona je uspela.

Koliko se divio svojoj supruzi svedoče i njegove reči: "Ona je podmetnula leđa kada smo otišli u Švajcarsku i kada nam nije bilo lako. Uvek zajedno sve prebrodimo. Jako sam pažljiv prema njoj."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs