iNSPIRACIJA SVIM ŽENAMA

TUŽILA JE TINDER I POSTALA MILIJARDERKA U 31 -OJ: Trepla je jezivo zlostavljanje, a onda je usledila njena SUROVA OSVETA

Vitni Volf Herd je trpela strašna poniženja od muškarac, pa odlučila da uzme stvar u svoje ruke i ono što je usledilo niko nije mogao ni da zamisli u snovima!

Celebrities
17:10h Autor:
TUŽILA JE TINDER I POSTALA MILIJARDERKA U 31 -OJ: Trepla je jezivo zlostavljanje, a onda je usledila njena SUROVA OSVETA
Kako izgleda život žene koja je postala milijarder u 31. godini?, Foto: David X Prutting/BFA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vitni Volf Herd, poznatija kao „Kill Bill sveta tehnologije“ , bila je jedna od vlasnica Tindera, popularne mreže za upoznavanje, gde je trpela gnusna poniženja. Njeni dalji poslovni potezi omogućili su joj da postane možda i najmlađa milijarderka na svetu. Sada je osnivačica dejting aplikacije Bumble, koja doživljava vrtoglav uspeh, iako su mnogi sumnjali u to.

Naime, Vitni je bila na meti užasnik komentara i trpela je na svojoj koži strašne uvrede. Zašto? Odgovor se krije u veoma neprijatnim situacijam koje je doživljavala od muškaraca u prošlosti.

Vitni Volf Herd
foto: Vivien Killilea / Getty images / Profimedia

Zašto je odlučila da pokrene Bumble?

Aplikaciju da upoznavanje partnera osnovala je 2014. godine, a u njoj devojke koje traže momke moraju da naprave prvi korak. Vitni je imala viziju da da će na taj način osnažiti žene da donose sopstvene izbore i odluke koje će ih činiti srećnim. Mada su mnogi bili skeptični i predviđali joj propast, ona je uspela u svojoj zamislis! Bumble je postao brend i doživeo rast koji podrazumeva mnogo više od puke dejting aplikacije.

- Iskreno, moja ambicija potiče od nasilnih veza - rekla je Vitni, koja je imala i disfunkcionalne veze tokom srednje škole i na fakultetu, a onda je naišla i na sličnu situaciju u Tinderu.

Međutim, uspela je da se izdigne iz svega, ali i da osnaži devojke.

- Bumble je rezultat izuzetno posvećenog tima koji je jako naporno radio da pokaže da žene mogu, treba i da će napraviti prvi korak. Kada su ljubavne veze bolje za žene, bolje su za sve - napisala je na Instagramu.

Vitni Volf Herd
foto: Kristina Bumphrey/Starpix / Shutterstock Editorial / Profimedia

A mnogi su je okarakterisali kao ogorčenu ženu obučenu u žuto koja traži osvetu nakon što su muškarci pokušali da je unište.

A šta se zapravo desilo?

Herd je imala veoma ružno iskustvo sa muškarcima pre mnogo godina kada je bila i suosnivačica Tindera. Tada je bila u vezi sa izvršnim direktorom aplikacije Džastin, koji je posle raskida 2013. godine počeo da je uznemirava.

Kako je proživljavala, blago rečeno pravu afoniju, odlučila je da da otkaz u Tinderu i čelnike je tužila za seksualno uznemiravanje. Tada je istakla da su je direktori vređali i nazivali „lažljivicom i kurvom“.

Tome svedoče i reči jednog bivšeg zaposlenog, koji je u to vreme radio u Tinder, koji je otkrio da su joj govorili da „umukne“ i da su je terali da im donosi doručak. A ni to nije sve, već drugi izvor kaže da je Vitni neko čak i pljunuo na kompanijskoj proslavi.

- Mesecima mi je bilo teško da ne osećam kao da su mi svi ti ružni osećaji utisnuti na čelo. Utonula sam u duboku depresiju. Imala sam nesanicu i pila sam previše u slabom pokušaju da otupim bol i strah koji sam doživljavala - reklaje jednom prilikom.

Porazilo ju je shvatanje da je takva toksična dinamika uobičajena u svakom društvenom okruženju, te je odlučila da stvori sredinu koja odgovara posebno pripadnicama lepšeg pola.

- Nikada nisam imala ovako zdrave veze sa muškarcima dok to nisam stvorila. Osmislila sam ekosistem zdravih odnosa sa muškarcima u svom životu. Ta želja da napravim razliku mi je pomogla da se vratim na noge - rekla je Herd, koja nije htela da se zadovolji nagodbom od milion dolara koju je dobila nakon odlaska iz Tindera, osećala je da mora da uradi nešto novo i investira da bi napravila razliku u životima drugih žena.

Danas je vrednost Bumble procenjena na skoro tri milijardi dolara, a Vitni je u 31. godini postala milijarderka.

Svojim primerom je pogazala da svaka od nas može da se izdigne iz teške situacije. Udala se za teksaškog naftnog magnata koji je nasledio biznis od oca, a u 2019. godini su se ostvarili i u ulozi roditelja. Zato novopečenim mamama u Bumble timu daje neverovatne bonuse, plaćena odsustva i fleksibilno radno vreme.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs