ČUVENA SILVANA ARMENULIĆ PRETUKLA JE LJUBAVNICU SUPRUGA RADMILA: Fatalna Beograđanka dugo se oporavljala nakon sukoba

Silvana Armenulić ostala je upamćena po lepoti i glasu, ali i po turbulentnom braku sa suprugom Radmilom Armenulićem.

Celebrities
16:53h Autor:
ČUVENA SILVANA ARMENULIĆ PRETUKLA JE LJUBAVNICU SUPRUGA RADMILA: Fatalna Beograđanka dugo se oporavljala nakon sukoba
Ko je žena sa kojom je muž Silvane Armenulić imao aferu?, Foto: Printscreen/ Story

Čuvena Silvana Armenulić ostala je upamćena raskošnom glasu i hitovima koji se i danas slušaju, ali i po vanvremenskoj lepoti. Pored toga njena tragična smrt i danas intrigira, iako je od njene smrti prošlo 46 godina.

Gde god bi se pojavila, svi pogledi bi se preusmerili na nju. Bila je udata sa legendarnog tenisera Radmila Armenulića, a njihov brak oduvek je bio pod budnim okom javnosti. A jedna od najzanimljivih situacije je bila obrčun sa ljubavnicom njenog muža preko medija.

Silvana je bila u braku sa Radmilom Armenulićem
Silvana je bila u braku sa Radmilom Armenulićem foto: Printscreen/ Story

Početkom leta 1971. godine obelodanjeno je da je Silvana Armenulić istukla suparnicu i da je pokrenut krivični postupak protiv nje. Radilo se o poštanskoj službenici Leposavi Jankov kojoj je Silvana nanela teške telesne povrede.

Novinski članci su se tada punili senzancionalnim i teatralnim naslovima: "Silvana ne priznaje", "Silvana nežnog grla - teške ruke", "Pevačica posvađala lekare"...

"Silvana je presrela muža i njegovu prijateljicu, dok su bili u njegovim kolima. Pratila ih je jedno vreme, a zatim naletela na muževljev automobil sopstvenim kolima i zaustavila ih. Razjarena Silvana istrčala je iz automobila, iz kola je izvukla muževljevu prijateljicu Leposavu Jankov i tako je 'propustila kroz ruke' da je nesrećna žena zadobila teške povrede kičme, od kojih se i danas leči."

Upravo ovaj citat je deo novinskog dosijea koji upečatljivo svedoči o tim danima, a Leposava je tek godinama kasnije progovorila o svojoj ljubavi sa Radmilom, ali i problemima koje je Silvana pravila kada je saznala za njihovu romansu.

„To je daleka prošlost za mene. Radmilo i ja smo se zabavljali još kao mladi, pre nego što se on oženio Silvanom, a ja se udala. Posle desetak godina ponovo smo se sreli. Bio je pred razvodom, a ja sam se upravo razvela i bila očajna. Tako smo opet započeli vezu koja je trajala više od tri godine. Da, to je bila velika ljubav. Kada je počeo da radi kao trener u Nemačkoj, odlazila sam kod njega avionom svakog vikenda u Ofenbah. Silvana nije želela da se razvede. Saznala je za nas i počela da me uznemirava. Iako razvedeni, muž i ja smo živeli u istom stanu, u posebnim sobama. Baš na moj rođendan ona je upala i odmah počela da me čupa za kosu, da me grebe po licu i udara me. Muž me je jedva odbranio“, rekla je Leposava svojevremeno, piše Story.hr.

Silvanina verzija događaja bila je daleko drugačija od ove.

"Htela sam da pristanem na razvod , jer više nisam mogla da izdržim razna mučenja i intrige koje mi je priređivala. Ali kad sam čula kako kuje planove da Gordanu odvede u Nemačku, gde je živela sa Radmilom, odlučila sam da sa njom porazgovaram, da joj kažem da ću dati razvod braka, samo da dete i mene ostave na miru. Šta je meni tada rekla nije za novine", ispričala je svojevremeno pevačica za domaće medije.

Leposava je jednom prilikom objasnila kako je zapravo dišlo do sukoba između njih dve.

Silvana je pretukla ljubavnicu svog muža Radmila
Silvana je pretukla ljubavnicu svog muža Radmila foto: Printscreen Youtube / srbabeg

„Vraćala sam se s Radmilom s mog rođendana. Kad smo stigli pred moju kuću, izleteo je Zlatan Ilić da nas obavesti da Silvana čeka od 11 sati i da će me ubiti. Radmilo je okrenuo kola i krenuo u Dubljansku ulicu gde stanuje Ilić. Tamo smo se našli sve troje. Posle dogovora odlučili smo da ipak pođem na spavanje u svoj stan. Baš pred kućom iznenada je iskrsao Silvanin auto i blago nas udario. Radmilo je izleteo iz auta da vidi šta se dogodilo.

Silvana je besno istrčala, sva vrata izuzev onih pored volana bila su zaključana. Silvana je upala u auto baš kroz ta vrata. Vrisnula je da će mi iskopati oči. Okrenula sam glavu i stavila ruku preko očiju. Druga ruka mi je bila čvrsto stegnuta. Zlatan Ilić je mislio da je to Silvanina ruka i čvrsto je držao. Ona me je vukla za kosu. Radmilo je počeo da je izvlači iz auta. Nije me puštala. Radmila je vukao Pera Milenković. Trajalo je to nekoliko minuta. Svi su bili na meni“, do detalja je ispričala Leposava, pa dodala:

„U bolnici Dragiša Mišović su me pregledali i ustanovili povrede. Tukla me je još jednom, na ulici. Radmilo je bio prisutan. Tužila sam je, ali je Radmilo bio na njenoj strani. Tako se sve završilo. Oni su se pomirili, ja sam se ponovo venčala s mužem i rodila sina koji je, nažalost, preminuo u 23. godini. Bila sam u Amsterdamu kada sam čula da je Silvana poginula. Zaplakala sam. Nikada nisam ništa imala protiv nje“.

Celu ovu priču prokomentarisao je tada i sam Radmilo Armenulić za domaće medije.

"Ona nikakvu kragnu nije nosila", rekao je Radmilo.

"Dobro znam, jer je otputovala sa mnom u Nemačku i tamo igrala tenis. Svake večeri smo išli u klubove i plesali. Ona voli bit-igre. Skakala je, a o povredi ni reči", ispričao je on, pa se nadovezao:

"Neverovatno je da je ona čekla da prođe tri meseca, pa tek onda da tuži. Ustvari, ona je očekivala moju reakciju, da li ću da se vratim Silvani ili da se razvedem."

"Tri i po godine su bili zajedno", pričala je Silvana.

"Za sve to vreme ona je njega čerupala. Sve što je zaradio davao je njoj, ni dinara u kuću. I normalno je što joj je sad žao što ga je izgubila. Moj muž je na sudu rekao da je ona imala muža, prijatelja i njega, i da su je svi izdržavali."

Silvana je nedugo zatim sudu uručila protivtužbu da ju je Leposava godinama špijunirala i uhodila, a potom se pomirila sa Radmilom sa kojim je ostala u braku sve do njene tragične pogibije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs