narušena reputacija

JEDNA OD NAJMOĆNIJIH ŽENA EVROPE IZGUBILA JE SVE PREKO NOĆI: Luksuz i moć nestali su zbog SKANDALA koji TRESE BRISEL

Eva Kaili našla se u centru skandala nakon što je uhapšena zbog korupcije. Uprkos dostignućima, njena reputacija je srušena.

Celebrities
Autor:
JEDNA OD NAJMOĆNIJIH ŽENA EVROPE IZGUBILA JE SVE PREKO NOĆI: Luksuz i moć nestali su zbog SKANDALA koji TRESE BRISEL
Eva Kaili, Foto: STR / AFP / Profimedia

Eva Kaili je bila jedna od najzapaženijih žena na političkoj sceni, koja je za kratko vreme zabeležila velike uspehe. Međutim, nakon što se našla u centru velikog skandala, njena reputacija biće narušena.

Njen put od voditeljke do političarke bio je težak, a uspela je da postane potpredsednica Evropskog parlamenta sa samo 44 godine. Imala je život iz snova - supruga, dete, novac i moć.

Međutim, sve je palo u vodu nakon što je uhapšena za primanje mita, odnosno za nezakonito lobiranje u korist države Persijskog zaliva, koju su belgijski mediji identifikovali kao Katar.

Opsežnom istragom, u njenom stanu, navodno su pronađene vreće sa novcem, a lepa političarka našla se u centru najvećeg koruptivnog skandala u Briselu.

Ko je zapravo Eva Kaili

Rođena je u Solunu, studirača ke arhitekturu i građevinu, nakon čega se preselila u Atinu i stekla zvanje magistra za evropske poslove. Interesovanje za politiku javilo se još u detinjstvu, a sa 14 godina postala je član omladinskog pokreta grčke stranke PASOK.

Eva je svoje ambicije počela da ispunjava velikom brzinom, a sa 23 godine postala je najmlađi kandidat za nacionalne izbore, međutim, doživela je prvi neuspeh.

Osim politike, bavila se i voditeljstvom, dok je od 2004. do 2007. godine radila kao voditeljka vesti na grčkom Mega kanalu. Kako Dejli mejl prenosi, već 2007. godine postala je poslanica grčkog parlamenta, međutim njen mandat bio je kratak, ali praćen kontroverzama.

Uspela je da se upiše kao najmlađa osoba koju je PASOK izabrao za predstavnika u EU parlamentu, 2014. godine. Preselila se u Brisel, gde se pridružila grupi socijalista i demokrata.

Svoj doprinos dala je razvoju veštačke inteligencije, sahber bezbednosti i blokčejn tehnologiji koja je u osnovi kriptovalute.

Eva Kaili
Eva Kailifoto: Menelaos Myrillas / AFP / Profimedia

LJubavni život

Pre dve godine uplovila je u ljubavnu vezu sa 35-godišnjim Italijanom Frančeskom Đorđijem, koji se takođe bavi politikom. Naime, on je savetnik za Bliski istok i severnu Afriku u parlamentu EU. Kruna njihove ljubavi jeste ćerkica Arijana.

Sudeći prema njihovim društvenim mrežama, imaju dinamičan i luksuzan stil života, praćen skupim putovanjima.

Eva Kaili
Eva Kailifoto: Menelaos Myrillas / AFP / Profimedia

Narušena reputacija

Budući da je Eva nedavno unapređena na poziciju potpredsednice parlamenta EU, postala je jedna od 14 najmoćnijih članova ovog zakonodavnog tela.

Nakon hapšenja u petak, Eva jeisključena iz PASOK-a i suspendovana iz grupe S&D, dok su grčke vlasti zamrznule njenu ličnu imovinu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs