zBOG PORODICE ZAVOLELA GLUMU

UNUKA LEGENDARNOG BEKIMA FEHMIU IZGLEDA POPUT BOGINJE: Njene oči se teško zaboravljaju, svi kažu da liči na POZNATU MAMU

Niku Fehmiu ne zanima popularnost, ali od obožavaoca ne može pobeći. Geni su zaista čudo

Celebrities
12:47h Autor:
UNUKA LEGENDARNOG BEKIMA FEHMIU IZGLEDA POPUT BOGINJE: Njene oči se teško zaboravljaju, svi kažu da liči na POZNATU MAMU
Kako izgleda unuka Bekima Fehmiu?, Foto: Printscreen Instagram / nikafehmiu

Naslednica i unuka Bekima Fehmiu izrasla je u pravu lepoticu, a iako potiče iz poznate glumačke porodice, retko se pojavljuje u javnosti. Živi na relaciji Amerika - Srbija, a činjenica da uživa u stvaranju kratkih filmova pokazuje da "krv nije voda".

Nika je rođena 1995. u Njujorku, gde su se njeni roditelji odselili godinu dana ranije. Završila je međunarodne odnose i ljudska prava, ali radi u filmskoj industriji. Osim toga, bila je modni fotograf i asistent urednika na više različitih projekata kako u Srbiji, tako i u Njujorku.

- Nika je svoj gazda i radi svoje filmove. Pokušavamo kao roditelji da joj damo prostor da se bavi čime želi, mada kao svi roditelji mislimo da znamo najbolje - ističe njena mama.

Pored bake Branke Petrić i deke Bekima, koji su već postali legende srpskog glumišta, i Nikini roditelji Snežana Bodanović i Uliks Fehmiu su veoma uspešni u glumačkoj profesiji, te svakom ulogom oduševe publiku. Iako duže od dve decenije žive u Americi, nisu izgubili kontakt sa rodnom zemljom.

Njen deda bio je prvi istočnoevropski glumac koji je zaigrao u Holivudu u vreme „Hladnog rata“. Kao velika zvezda bivše Jugoslavije, ovenčan slavom koju mu je doneo film „Skupljači perja“, sarađivao je sa Džonom Hjustonom, Avom Gardner, Šarlom Aznavurom.

Sa druge strane, Snežana je jednom prilikom otkrila kako ju je dolazak Nike promenio.

- Promenio se ugao iz koga sam posmatrala sopstveni život i pojačao se osećaj odgovornosti prema svemu što radim. Ja sam predložila ime, a Uliks ga je odmah zavoleo. U našoj ćerki izmešale su se sve tri religije s naših prostora. Nika je boginja pobede, ime se sreće svuda, a kod nas ga ima na primorju - objašnjava.

Uliks u svojoj ćerci vidi neko novo doba.

- Kada se Nika rodila, promenio se ugao gledanja iz koga sam posmatrao sopstveni život. U svojoj ćerki vidim neko nova doba, ne zato što je rođena u Americi, već zato to je ovo vreme nezamislivog razvoja tehnologije i komunikacija koji stvara novi svet. Današnja deca imaju šansu da sutra budu bolja - zaključio je glumac.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs