ON JE BIO LJUBAV NJENOG ŽIVOTA: Malo pre nego što je izgubila sina, Sanda Rašković Ivić ostala je bez SUPRUGA

Sanda Rašković Ivić sa suprugom je bila u braku 27 godina, a prema njenim rečima on je bio ljubav njenog života

Celebrities
17:22h Autor:
ON JE BIO LJUBAV NJENOG ŽIVOTA: Malo pre nego što je izgubila sina, Sanda Rašković Ivić ostala je bez SUPRUGA
Ko je bio drugi muž Sande Rašković Ivić, Foto: Kurir / Marina Lopičić

Sandu Rašković Ivić najveća životna tragedija snašla je kada je izgubila sina Jovana. Nažalost to nije jedina koja ju je zadesila.

Naime, pre toga Sanda je izgubila supruga Aleksandra Ivića s kojim je dobila dvoje dece i s kojim je bila 27 godina u braku.

Od ukupno dva braka koja je imala u životu, pomenuti muž Sande Rašković Ivić bio je prema njenim rečima njena životna ljubav. Gubitak supruga bio je prvi veliki udarac za nju, a kasnije se desio i onaj teži.

Sandin suprug imao je dvoje dece iz prvog braka, a kako je političarka rekla njegova smrt jako ju je pogodila. Akademik Aleksandar Ivić bio je član Matematičkog instituta SANU i član redakcije više međunarodnih časopisa.

Ivić je objavio je preko 280 naučnih radova u najpoznatijim svetskim časopisima, sa citiranošću od nekoliko hiljada puta. Pisao je recenzije za međunarodne časopise i referate za poznate svetske referativne žurnale.

Sanda je sa suprugom bila u braku 27 godina
Sanda je sa suprugom bila u braku 27 godinafoto: Kurir / Zorana Jevtić

Nakon rada na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu prešao je na Rudarsko-geološki fakultet Univerziteta u Beogradu (Katedra za primenjenu matematiku), prolazeći kroz sva univerzitetska zvanja.

Za redovnog profesora izabran je 1988, a za profesora emeritusa na Univerzitetu u Beogradu 2014. godine. Preminuo je 2020. godine, a njegov odlazak bio je veliki gubitak za Srpsku akademiju nauka i umetnosti i sveukupnu srpsku i svetsku nauku.

Suprug Sande Rašković Ivić bio je akademik Aleksandar
Suprug Sande Rašković Ivić bio je akademik Aleksandarfoto: Kurir / Marina Lopičić
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs