MISTERIOZNA SMRT DŽEJMS DINA: Imao je samo 24 godine, a čoveku odgovornom za njegovu pogibiju niko nije smeo ništa

Do dana današnjeg se spekuliše o preranoj smrti Džejmsa Dina i to upravo zbog detalja koji se misteriozno pojavljuju iznova i iznova

Celebrities
Autor:
MISTERIOZNA SMRT DŽEJMS DINA: Imao je samo 24 godine, a čoveku odgovornom za njegovu pogibiju niko nije smeo ništa
Foto: Profimedia

Prošlo je sedam decenija od smrti Džejmsa Dina, a još uvek se raspreda o misteriji njegove pogibije.

2015. godine pojavili su se izveštaji sa autopsije Džejms Dina i glasine su počele. Analizirajući izveštaj sa autopsije, stručnjaci su naveli da je glumac mogao biti spašen, samo da su mu medicinski radnici na vreme stavili kragnu na vrat, ali...

Kako je poginuo Džejms Din?

Bilo je to 30. septembra 1955. godine kada je Džejms Din krenuo na jednu automobilsku truku, ali na putu do tamo smrskao je svoj novi Porše i umro vrlo brzo. Pre smrti, učestvovao je na brojnim automobilskim trkama, to je bila njegova strast, ali ga je ugovor sa sprečavao da se takmiči.

Nakon što je završio snimanje filma, Din je krenuo na trkački događaj vozeći svoj novi Porše na kojem je ugravirao "malo kopile", svoj nadimak iz detinjstva.

Na putu od Los Anđelesa do mesta trke, vozio je Din, dok je na suvozačkom mestu sedeo njegov automehaničar. Vozeći američkim putem 446, glumac se sudara sa automobilom u kojem je bio 23-godišnji student Donald Ternupsid.

Iako se smatralo da je kriv upravo Džejms Din, istina je da glumac uopšte nije vozio brzo, nego da je Donald naglo skrenuo i tako izazvao sudar. Međutim, samo par sati pre nesreće Džejms Din je dobio kaznu za prekoračenje brzine.

Džejms Din
foto: Profimedia

U trenutku smrti Džejms Din je imao samo 24 godine.

Nedelju dana pre njegove smrti video ga je glumac Alek Ginis koji mu je tom prilikom rekao:

"Molim te nikad nemoj da ulaziš u taj automobil. Ako uđeš u njega, pronaći će te mrtvog za manje od nedelju dana!"

Toliko je Ginisu zlokobno izgledao novi, sjajni Porše kojeg je Din upravo kupio. Ali Din i nije planirao da vozi taj automobil, ali ga je na to nagovorio automehaničar tvrdeći da treba da "oseti auto" pre trke.

Nakon sudara, Hitna pomoć brzo je stigla. Din je bio zarobljen u smrskanom autu, pa su morali da ga oslobađaju pomoću pajsera. Bio je svestan, ali nije preživeo put u kolima Hitne pomoći. U bolnici su mogli samo da proglase smrt. Džejms Din je umro u 18:20h.

Glumac je imao višestruke prelome i rane po celom telu. Vilica mu je bila slomljena, a zvanični obdukcijski nalaz kaže da je umro zbog preloma vrata.

Verovali ili ne, ali Donald Ternupsid, čovek koji je bio odgovoran za smrt Džejmsa Dina ostao je van medijske pažnje do kraja života.

Nikome nije jasno kako taj čovek nikad nije odgovarao za posledice. Živeo je još 40 godina nakon ove nesreće, a umro je 1995. godine od raka pluća. Nikad nije pričao o sudaru sa glumcem.

Džejms Din
foto: Profimedia

Da li je Džejms Din bio gej?

Nakon njegove smrti počele su da kruže glasine kako je glumac bio gej. Sve je počelo 1954. godine kada je na Brodveju glumio lik homoseksualca. Oni koji su ga poznavali kažu kako Din nikad nije voleo tu ulogu i nije uživao igrajući je.

Međutim, njegovi biografi kažu da je u leto 1951. godine, kada je imao samo 20 godina Džejms Din krevet delio sa starijim čovekom po imenu Rodžers Breket.

Pričalo se da je bilo slučajeva kada su mu moćni ljudi iz filmske industrije davali uloge, a za uzvrat im je on sve vraćao "preko kreveta". Din je jednom priznao da se zbog toga osećao kao "ku*va".

Sećajući se tog perioda, Din je često znao da bude veoma besan i agresivan. Sumnja da je glumac bio gej rodila se i zbog toga što ga je Varner Bros studio reklamirao zajedno sa Rokom Hadsonom i Tabom Hanterom, dva deklarisana gej glumca.

Bez ozira šta se o njemu šuškalo, Džejms Din je uvek govorio: "Nisam homoseksualac. "

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs