misteriozna smrt

SMRT NAŠEG GLUMCA BILA JE OBAVIJENA VELOM TAJNI: Nakon 17 godina, majka je otkrila uzrok strašne tragedije

Dušan je posle vojske planirao da upiše i glumu, ali nije mu bilo suđeno.

Celebrities
09:33h Autor:
SMRT NAŠEG GLUMCA BILA JE OBAVIJENA VELOM TAJNI: Nakon 17 godina, majka je otkrila uzrok strašne tragedije
Misteriozna smrt Dušana Pekića, Foto: Printscreen/youtube

Dušan Pekić je bio mladi glumac koji se proslavio tumačeći glavnu ulogu u filmu Srđana Dragojevića "Rane". On i Milan Marić su sa svega 15 godina odigrali role Pinkija i Švabe i tako ispisali nove stranice istorije domaćeg filma i postali prave zvezde krajem devedesetih godina. Ipak, poput njegovog junaka u "Ranama", Pekić je imao kratak bljesak i brutalan kraj u stvarnom životu.

Dušan je bio jedan od više hiljada mladića koji su odrastali u Beogradu u najteže vreme i jedan od onih koji su imali put ka izlasku. Srećnom okolnošću producenti filma "Rane" primetili su ga jednom prilikom u Zemunu i savetovali tada petnaestogodišnjem momku da se prijavi za audiciju. Dušan je prihvatio, pojavio se i naravno pokazao veliki talenat uz oduševljenje Dragojevića i ekipe. Prilika koju je dobio u radu na tom filmu nije bila samo značajna zbog glumačkog probijanja, već i zbog iskustava koje je tom prilikom pokupio.

Neke scene iz "Rana" su snimane u Grčkoj i to je bila prva prilika za Dušana da izađe iz zemlje i vidi malo drugačiju atmosferu od ondašnjeg beogradskog sivila. Po završetku priče sa svojim filmskim debijem, želeo je da upiše Fakultet dramskih umetnosti i da radi na sebi, u cilju da postane profesionalni glumac. Do toga, nažalost, nikada nije došlo.

"Pinki" je nakon vrtoglavog starta karijere morao da odradi dug prema državi i 2000. godine je otišao na odsluženje vojnog roka u Kraljevo. U noći između 26. i 27. marta tada 19-ogodišnji Dušan Pekić preminuo je u vojnoj kasarni. Glasine postoje da je prevelika doza određene droge bila fatalna za Dušana, a oni koji su ga bolje poznavali tvrde da je čak bio ugušen u snu.

Njegova majka Milunka je 2017. godine javno govorila o smrti svog sina.

"Prošlo je 17 godina od smrti mog sina! U početku je vreme tako sporo prolazilo, a bol pritiskao. Teško mi je i danas da se prisetim toga. Dušan je bio omiljen u društvu, a i među ženskim svetom. Imao je dosta simpatija i nekoliko devojaka. Njegova devojka Jelena Janković bila je puna života, kao i on. Žao mi je što odavno nemam nikakav kontakt s njom, volela bih da se čujemo", rekla je ona tada za domaće medije.

Prisetila se i trenutka kada su joj javili da joj je sin preminuo.

"Dobio je novu ulogu, ali smrt je bila brža. Bio je u Kraljevu u vojsci. Prethodnog dana bila je zakletva. Preterao je sa pićem. Kad smo se rastali, otišao je sa drugom do susednog grada i nastavio da pije. Vratili su se oko ponoći u kasarnu. Kad je ujutru oficir budio vojnike iz njegove sobe, svi su morali da ustanu. Njega je ostavio da spava jer mu je bio miljenik, a i inače se teško budio", rekla je Milunka.

"Da ga je oficir probudio kad i ostale vojnike, i sad bi bio živ, ali nije. Kasnije, oko osam sati, neko je ušao da nešto uzme i čuo da krklja. Tad su svi pojurili da ga spasu, ali bilo je kasno. U obdukcionom zapisniku piše da je smrt nastupila usled gušenja, zbog udisanja želudačnog sadržaja. 'U grlu, dušniku i glavnim dušnicama nalazi se obilna količina želudačnog sadržaja, koja skoro u potpunosti ispunjava njihov lumen i u kome su prepoznatljivi delići polusvarene hrane'. Nakon 17 godina sam se usudila da pročitam taj nalaz", rekla je Dušanova mama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs