TEŽAK PERIOD

BOBAN RAJOVIĆ BIO U DUGOVIMA DO GUŠE: Nisam imao ni dinara! Pozajmljivao sam od kamataša za OVO!

Pevač ispričao sve o mukama s početka karijere

Celebrities
19:11h Autor:
BOBAN RAJOVIĆ BIO U DUGOVIMA DO GUŠE: Nisam imao ni dinara! Pozajmljivao sam od kamataša za OVO!
Foto: ATAImages

Pop-folk pevač Boban Rajović (50) na šou-biznis sceni aktivan je pune 22 godine. Iako ga na početku nisu htele ni izdavačke kuće ni mediji, karijeru je gradio polako, bez dinara u džepu, verujući u sebe i svoje mogućnosti. O teškim finansijskim problema koji su ga mučili kada je došao iz Danske gde je taksirao i, kako sam kaže, bio „čistačica“, pevač je pričao u emisiji „Milizam“, dok je u kafeu „Hugo“ ispijao svoj omiljeni sok od sveže ceđenog ananasa.

-Nisam imao ni dinara kada sam došao iz Danske, ali pošto sam bio dobro obučen svi su mislili da imam pare pa su hteli da me oderu - priseća se pevač kroz smeh, i otkriva kako je snimio prvi album:

Moj prvi album je koštao 80.000 tadašnjih maraka. Pozajmljivao sam novac uglavnom od brata i bliske rodbine. Nekada sam pozajmljivao i od kamataša, ali sam sve to uredno vraćao.

Rajović je naglasio da ga je ulaganje u karijeru mnogo koštalo i prisetio se kako je njegov brat vodio evidenciju njegovih dugova.

Boban Rajović
foto: Kurir / Damir Dervišagić

- Svako malo od brata sam tražio novac kao pozajmicu, sve 5.000 po 5.000. Vodio je evidenciju u jednoj svojoj svesci, a kako me je pratio i vozio na nastupe, jednom prilikom smo se vraćali, stali usput, a on je izvadio svesku. Sve lepo popisano i kaže mi sada ti je dug 120.000 evra. Pogledao sam ga i rekao mu: „Dodaj ti tu još pet, pa ću ti vratiti“ - ispričao je pevač.

Teška finansijska situacija pratila ga je sve dok nije snimio svoj najveći hit „Usne boje vina“, a Boban je otkrio i koliko ga je koštala ta pesma.

- Prvih sedam godina karijere konstantno sam pozajmljivao novac. Čekao sam svoj veliki hit, verovao u sebe i znao da će mi se desiti takva pesma. „Usne boje vina“ su mi radili Romario i Marina Tucaković, a pesma me je koštala 35.000 evra. Tu naravno računam sve, muziku, tekst, aranžman i spot - ispričao je pevač i naglasio da je zahvaljujući ovoj pesmi konačno finansijski stao na noge, vratio dugove i uspeo da snimi treći album, koji ga je koštao 95.000 evra.

Boban Rajović
foto: ATAImages

Svoj prvi album „Piroman“ Boban je prvo ponudio Grand produkciji, ali je Saša Popović odbio da ga izda.

- Moj brat i ja smo odneli album Popoviću. On ga je preslušao nekoliko puta i kada smo otišli kod njega, rekao nam je da smo fini, kulturni momci, ali da ja jednostavno nisam za Grand i da treba da se obratimo drugoj izdavačkoj kući - prisetio se Boban.

Svoj trnovit životni i estradni put pevač planira da stavi i na filmsko platno.

-Planiram da o svom životu snimim dokumentarni film. Mislio sam da se zove „Spartanac“, ali nije loše ni da se zove „Piroman“ - otkrio je pevač u emisiji „Milizam“.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs