luksemburški princ luis

DOBIO DETE U 19. GODINI SA ŽENOM KOJA NIJE PLAVE KRVI I OŽENIO JE: Roditeljima je priredio SKANDAL, a onda se razveo!


Razvod luksemburškog princa Luisa i Tesi Entoni de Nasau je iznenadio javnost, a okončan je 2019. nakon duge sudske parnice.

Celebrities
Autor:
DOBIO DETE U 19. GODINI SA ŽENOM KOJA NIJE PLAVE KRVI I OŽENIO JE: Roditeljima je priredio SKANDAL, a onda se razveo!
Foto: Profimedia

Ni luksemburški princ Luis (35) nije izuzetak i svojim roditeljima je zadavao glavobolje brzo nakon punoletstva. On je bio u vezi s devojkom koja nije iz plemićke porodice Tesi Entoni de Nasau, a kada su imali 19 godina, ona je zatrudnela. Koji mesec nakon rođenja sina, obavili su brzinsko venčanje.

Zbog skandala koji je priredio svojoj porodici, Luis se odrekao svojih naslednih prava i za bilo koje od svoje dece, sinove Gabrijela Majkla (15) i Noaha Etienea (14). Bračna sreća Tesi, koja priča četiri jezika, i princa je potrajala do 2017. kada je pokrenuta brakorazvodna parnica i ona je sebe samu predstavljala na sudu u Londonu.

Luksemburški princ Luis
foto: Profimedia

Kako su pisali strani mediji, Nasau je tražila određeni iznos od Luisa što je on odbio. Pre nego što su završili na sudu, verovalo se da par ima skladan brak.

Zajednički su 11 godina odgajali sinove i Tesi se puno radno vreme posvetila humanitarnom radu posvećenom obrazovanju mladih žena. Pre toga je bila kaplar u luksemburškoj vojci i učestvovala u NATO-ovim misijama od čega je odustala 2004., dve godine pre nego što se udala za Luisa.

'Volim da izazivam status kvo, pogotovo u okolinama u kojima su muškarci čelni ljudi kako bih ohrabrila druge žene da to isto učine. To stvara različitost, priliku i jednakost u radnoj snazi', rekla je Tesi za britanske medije nakon svoje misije na Kosovu.

Zbog razvoda od Luisa je izgubila svoje mesto u luksemburškoj palati i diplomatski status, a uspela je da zadrži dom u četvrti Kensington u Londonu gde je živela sa suprugom.

Javnost je bila posebno žestoka prema njoj, nazivajući je sponzorušom.

Parnica je konačno okončana u aprilu 2019. iako je princ navodno pretio bivšoj supruzi da će se godinama povlačiti po sudu ako ne pristane na nagodbu.

Luksemburški princ Luis
foto: Profimedia

'Razvod je jedna od najtežih situacija s kojom sam se ikad suočila', rekla je svojevoljno Tesi i otkrila da je ranije imala spontani pobačaj.

Sud je odredio da princ mora plaćati bivšoj supruzi 4.000 funti godišnje po sinu i da Tesi može ostati da živi s decom u njihovoj kući u Kensingtonu. Pored toga, obavezan je da daje 75 funti nedeljno za zdravstvene troškove sinova.

Tesi i Luis su ostavili sve probleme koje su imali iza sebe, što se može videti na njenom Instagram profilu kako poziraju zajedno. S njima su i njihovi novi partneri, njen suprug, švajcarski preduzetnik Frank Floesel s kojim je dobila sina.

Louis je u aprilu ove godine objavio veridbu s francuskom advokaticom Skarlet Lauren Sirgue (29).

'Jako smo sretni što možemo objaviti veridbu našeg sina, princa Luisa za gospođicu Skarlet-Lauren Sirgue. Želimo im neizmernu sreću', napisali su njegovi roditelji, Veliki vojvoda Henri Henri i Velika vojvotkinja od Luksemburga, Marija Teresa.

Luksemburški princ Luis
foto: Profimedia

Verenici i prinčevi roditelji su zajedno pozirali, a Tesi im je poželela sreću na Instagramu, te tako pokazala kako su ona i suprug sve svađe zbog razvoda ostavili iza sebe.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs