UPOZNAJTE NAJPAMETNIJEG SRPSKOG GLUMCA

IMA SAMO 21 GODINU, VEĆ JE USPEŠAN I POZNAT, I IMA IQ KAO TESLA: Upoznajte najpametnijeg srpskog glumca!(FOTO)

Luka Grbić igra ulogu mlađeg brata Petra Maraša (Miloš Biković) u filmu Južni vetar, a publiku je zainteresovao i zbog još nečega,

Celebrities
IMA SAMO 21 GODINU, VEĆ JE USPEŠAN I POZNAT, I IMA IQ KAO TESLA: Upoznajte najpametnijeg srpskog glumca!(FOTO)
Foto: PrintscreenJutjub/RTS Prikazuje

Film "Južni vetar ubrzanje" možemo pogledati u bioskopima širom Srbije, a javnost je jedva čekala da vidi kako će se odvijati radnja u kojoj glavnu ulogu tumači Miloš Biković kao Petar Maraš. Međutim u ovom delu akcenat je stavljen na još jednog mladog glumca- Luku Grbića.

Naime, Luka je od samog početka tu, međutim sada je njegov lik u centru pažnje. Nenad Maraš je rođeni brat Petra, iako ima sve u životu žali za tim što brat ne želi da ga uključi u posao već ga drži u senci.

A ko je zapravo on?

Luka Grbić je mladi srpski glumac, rođen 2000. godine u Beogradu. Za svoju prvu ulogu u filmu „Južni vetar“ dobio je nagradu za debitanta godine na festivalu „Filmski susreti“ u Nišu. Ulogom Nenada Maraša u tom filmu skrenuo je pažnju na sebe i stekao popularnost sa samo šesnaest godina. Posle je upisao Fakultet dramskih umetnosti, a upravo ovaj film bio je presudan da se Luka odluči baš za FDU. Nakon „Južnog vetra“, Luka je dobio priliku da se dokaže i u serijama „Biser Bojane“, „Tajne vinove loze“, „Košare"...

Međutim malo ko zna da je on naš najpametniji glumac. Naime, kada je upisao srednju školu, Luka je počeo da volontira u NTC centru i tu je saznao za Mensu. To je organizacija koja okuplja osobe sa isključivo visokim stepenom inteligencije. Luka je uradio test i došao do 156 IQ, kako je rekao u jednom intervju, do one granice do koje radi ovaj test. Tako je postao član Mense.

U jednom intervjuu ispričao je kako se na kastingu poslužio jednim lukavstvom, slagavši da zna da vozi kola, da bi dobio ulogu.

- Iz straha sam odgovorio da znam da vozim. Nisam osetio težinu te svoje bezazlene laži dok nije trebalo da vozim automobil. Reditelj Miloš Avramović mi je rekao danas snimamo scenu kad vozim kola. Otišao sam brzo na internet i ukucao kako se vozi automatik. Nekim čudom to je prošlo dobro. Imao sam, na sreću, pomoć kaskadera, koji mi je rekao da se smirim -,rekao je tada Luka.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs