Sestre

MALO KO ZNA DA OLJA BEĆKOVIĆ IMA SESTRU BLIZNAKINJU: Evo kako izgleda druga ćerka Matije Bećkovića! (FOTO)

"Nas dve smo potpuno različite. Ja sam bila žensko “hiljadu na sat”, a ona je bila muškarača. Njoj su kupovali kapisle i fenomenalno se igrala klikerima, a moje želje bile su one kičerske – recimo, da mi mama kupi lutku u venčanici," ispričala je jednom Olja

Celebrities
13:39h Autor:
Foto: ATA Images

Kada je Matiji Bećkoviću supruga Vera Pavladoljska saopštila da će postati roditelji, bio je ubeđen da će dobiti sina. Smatrao je da je medicinska sestra u porodilištu u Višegradskoj pogrešila kada mu je rekla da je dobio ćerku, pa se okrenuo i pošao napolje. Pozvala ga je da se vrati i ispravila se: “Ne ćerku. Dve ćerke.” Bio je zapanjen. Iz govornice ispred bolnice pozvao je Miodraga Bulatovića, a ovaj mu je, kad je čuo da je Vera rodila dve ćerke, rekao: “Takve stvari nisu za zezanje.”

Ovako je, o svom dolasku na svet 1. maja 1964. godine, u intervjuu za “Vreme”, svedočila Olja Bećković. Pet minuta ranije rođena je njena sestra bliznakinja Ljudmila.

"Nas dve smo potpuno različite. Ja sam bila žensko “hiljadu na sat”, a ona je bila muškarača. Njoj su kupovali kapisle i fenomenalno se igrala klikerima, a moje želje bile su one kičerske – recimo, da mi mama kupi lutku u venčanici."

U godinama koje su usledile Ljudmila je postala profesor muzike, dok se Olja opredelila za glumu, a zatim izgradila zavidnu karijeru u novinarstvu.

Ljudmila, koja se se s vremena na vreme pojavi u javnosti, najčešće u društvu oca Matije, nikada nije davala intervjue. O njihovom odnosu govorila je Olja.

"Nema dragocenijeg iskustva u životu, nego naći svog para. Privilegija blizanaca je što ne moraš da tražiš svoj drugi deo.

Fizički smo sasvim različite, toliko da u mladosti nije bilo uverljivo ni da smo sestre. Nekim čudom, s godinama sve više ličimo. Ljudi se manje zaprepašćuju kad čuju da smo bliznaknje. Različite smo, koliko se razlikuju leva i desna ruka – ja sam levoruka. Ljudmila je daroviti umetnik, stvaralac u svakom smislu. Ja sam tumač stvaralaštva. Ona vidi šta ja ne vidim, ja razumem ono što ona ne razume."

Sestra Olje Bećković majka je dvoje dece

Ljudmila Bećković u braku je sa Srđanom Janjićijevićem, diplomiranim pravnikom, koji je neko vreme bio generalni direktor “Politike”. Imaju dvoje dece.

"Anđelija se rodila 1993. u Lozani, a Aleksej pet godina kasnije u Moskvi. Živeli smo u četiri zemlje, promenili desetak stanova, putovali bezbroj puta," pričao je svojevremeno Srđan, a otkrio je i kako su se upoznali:

"Naš prvi susret nije prošao briljantno. Na svaki način sam želeo da se upoznamo. Zajedničku drugaricu sam zamolio da je nekako dovede kod mene u stan, na kafu. Naravno, Ljudmila se nije pojavila. Kada sam je sledeći put sreo u gradu pitao sam je zašto nije došla. Kazala je: Zamisli da smo ti i ja deda i baba i da nas unuci pitaju kako smo se upoznali, a ja kažem: zvao me deda na kafu. Moraš da smisliš nešto orginalnije. I smislio sam."

Venčali su se u Lozani. Kum je bio Nemac, a kuma Ruskinja.

"Samo smo nas četvoro bili na svadbi. Uzeo sam pola dana odsustva iz kancelarije i kad sam se vratio oko podne šef me je isterao s posla. Uveče smo zvali roditelje da im javimo šta se dogodilo. Moji su bili očajni što je prošlo bez njih i bez prave svadbe. Moj tast Matija Bećković mi je rekao: Zamisli da smo komšije i da si došao da pozajmiš od mene krpu. Ti bi me za to pitao. A ovako si mi uzeo kćerku bez pitanja," priseto se suprug Ljudmile Bećković.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...