nepoznati detalji

DANAS JE ŽENA NAJBOLJEG TENISERA SVIH VREMENA, A OVO O JELENI ĐOKOVIĆ MALO KO ZNA: Tokom studija je radila kao šankerka!

Danas je uzor mnogim ženama u Srbiji, a na negativne komentare odgovara samo osmehom

Celebrities
Autor:
DANAS JE ŽENA NAJBOLJEG TENISERA SVIH VREMENA, A OVO O JELENI ĐOKOVIĆ MALO KO ZNA: Tokom studija je radila kao šankerka!
Foto: Profimedia

U svojoj mladosti Jelena Đoković bila je poput svake obične devojke, studirala je i radila različite poslove kako bi zaradila za džeparac. U tom periodu za nju je znao samo uzak krug ljudi, a danas je kao uspešnu poslovnu ženu, suprugu najboljeg tenisera, mamu Stefana i Tare, zna ceo svet.

Istina je da je njenoj popularnosti najpre doprinelo to što se udala za Novaka, međutim Jelena je u međuvremenu postala fenomen i pravi sinonim uspešne i skromne žene, koja može da parira i svetski priznatim zvezdama.

Jelena dolazi iz skromne porodice, a ljubav prema Novaku Đokoviću učinila ju je dostupnom i izloženom javnosti. Iako to nije sama birala, postala je predmet interesovanja, a svaki njen korak se budno proučava. Više puta je isticala da upravo zbog toga ima veliku odgovornost prema javnosti zbog toga šta će da kaže, učini, ili gde će da ode.

Jelena i Novak Đoković
foto: Profimedia

Jelena je studirala ekonomiju i finansije na italijanskom fakultetu “Bokoni” u Milanu. Samo jedna godina na ovom fakultetu košta oko 5.000 evra, ali ona je, kao i većina srpskih državljana koji studiraju na “Bokoniju”, dobila stipendiju ovog fakulteta. Ono što je gotovo neverovatno jeste to da je ova dama tokom studija u Milanu, kako bi sebi olakšala život, radila čak i u sportskoj kladionici kao šankerka.

"Nisam se dugo zadržala u kladionici i nakon toga bila sam promoterka nekih događaja. Mnogo toga sam radila i ništa mi nije bilo teško, sve je to za ljude", ispričala je Jelena.

Najveći oslonac pružala joj je upravo porodica. Dane je provodila u Milanu kao i većina tamošnjih studenata.

Živela je u studentskom domu, sa nekoliko cimerki. Zbog mnogo obaveza na fakultetu, Jelena nije pratila Novaka na turnirima, ali je sve mečeve gledala preko televizijskih ekrana. U jednom svom blogu istakla je da je uvek štedela novac iako je poput svih devojaka volela da se počasti nekim novim odevnim predmetom.

-"Ako sada kupim ovo, kasnije neću moći da dobijem ono drugo. Da li mi ovo stvarno treba? Hmmm, ne baš. Ok, ostavi", opisala je Jelena kako su izgledale njene dileme.

Upravo u tom periodu, javnost je počela da se interesuje za nju - ko je devojka koja sedi u Novakovoj loži? Ubrzo ju je predstavio kao devojku, potom i ženu, a onda i majku svoje dece.

Jelena Đoković
foto: Profimedia

Danas je Jelena Đoković direktorka fondacije koja se bavi prikupljanjem sredstava za pomoć siromašnoj deci u Srbiji, urednica magazina, a svoje afinitete prema biznisu svakodnevno iskazuje. Uz to je pokrenula i svoj blog na kome neretko govori o svim dilemama sa kojima se susreću roditelji.

Dakle, Jelena jeste stekla popularnost kao supruga Novaka Đokovića, ali je godinama uporno dokazivala da je ona više od lepog lica i više od titule “supruge koja sedi na tribinama”.

Ono što se modnim znalcima kod nje dopada je što iako ima milione, Jelena zapravo ne voli da se razmeće brendovima i nikada je nećete videti od glave do pete obučenu u čuvene marke.

"Svako ima pravo da se iskaže. Ja sam toliko postala obično dosadna. Pronašla sam smisao u tome da pomažem na taj način prirodi. Ne kupujem više kao što sam kupovala. Nosim džins koji ima nekoliko godina, nosim jednu te istu majicu, volim da imam uvek istu frizuru, ne koristim šminku. Postala sam dosadna, ali sam sa ovakvim izborom doprinela nečemu. Nisam ja nužno u pravu, ja samo idem nekim svojim putem, ovo meni odgovara", rekla je nedavno Jelena.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs