KAKO SE PRIPREMAO ZA ULOGU

MARKO BAĆOVIĆ O ULOZI TOME FILE U SERIJI PORODICA: Morali smo da dočaramo situaciju u kojoj je moglo sve da EKSPLODIRA!

Glumac opisuje kako se pripremao za ulogu advokata Tome File koji je branio bivšeg predsednika Jugoslavije pred tribunalom u Hagu

Celebrities
Autor:
MARKO BAĆOVIĆ O ULOZI TOME FILE U SERIJI PORODICA: Morali smo da dočaramo situaciju u kojoj je moglo sve da EKSPLODIRA!
Foto: Kurir/Dragana Udovičić

Peta i poslednja epizoda serije "Porodica" koja prikazuje poslednjih 48 sati Slobodana Miloševića pre hapšenja emituje se na RTS-u i Superstar TV, a glumac Marko Baćović ušao je u kožu advokata Tome File.

On kaže da se pripremao za ulogu i da je osetio određenu vrstu opterećenja koje nosi tumačenje likova koji su deo novije istorije o kojoj mišljenja umeju da budu podeljena.

"Gospodin Toma Fila je poznata ličnost koju ja inače volim da gledam, kad god gostuje ili zateknem. Pročitao sam naravno i njegovu knjigu Završna reč, gledao sam dosta tih Jutjub klipova, i tako", rekao je za Jutarnji program, Marko Baćović, koji se javio iz Podgorice.

Dodao je da smatra da je scenario odličan, da su istorijska lica pomešana sa fiktivnim ličnostima i da je bio uveren da će serija biti dobra.

„Na samom snimanju, bio sam prisutan, te scene postoje kada je Toma prisutan razgovoru između Čede Jovanovića i Slobodana Miloševića, i tada sam rekao kolegama odmah : 'Ovo je spektakularno. Ja se osećam kao da sam negde ubačen u istoriju'", ispričao je Baćović.

Marko Baćović
foto: Kurir/Dragana Udovičić

Serija Porodica je izazvala veliku pažnju na društvenim mrežama, i skoro da nije bilo onih koji su ostali ravnodušni i nisu osetili potrebu da javno podele svoje stavove. Komentari su stigli i do Baćovića. Govoreći o izazovima koje nosi njegova uloga, kaže da postoji opterećenje zbog činjenice da „igrate živog čoveka".

„Uvek imate u glavi - šta će ovaj čovek da misli sada kada me bude gledao... Ali scenario je takav, i kada pristupite a najboljom voljom da to uradite, onda to skida tu vrstu odgovornosti. Naravno da sam očekivao da će ovi da reaguju ovako, oni onako, ali važno je da se tome pristupi kao svakoj drugoj drami. To su sve lica koja imaju svoju sudbinu, svoju dramu, svoje veze, kao i svaka druga uloga", kaže glumac.

„Morate da znate ko je taj čovek, odakle je došao, zašto se tu nalazi, šta pokušava da postigne, i onda je sve mnogo lakše", rekao je Baćović i dodao da smatra da su kolege, i svi sa kojima je na seriji Porodica radio - zadovoljni.

Baćović kaže da od poznatog advokata Tome File za sada nije čuo komentare, ali da bi voleo da ga upozna.

toma fila
foto: Kurir/Zorana Jevtić

„Ne znam koliko je zadovoljan. Ono što je bitno za taj lik je da je tu došao na poziv, i to je za njega, kao za glumca, da dobije ulogu u nekom velikom filmu kod najboljeg reditelja. braniti bivšeg predsednika države u takvim okolnostima, zaista je za svakog advokata fantastičan izazov. Na kraju krajeva, on je u knjizi napisao da je povodom tog poziva čak imao neki sudbinski znak koji se dogodio u kući. Jako mu je bilo stalo. On je inače vrlo savestan, a pogotovo u ovom slučaju", kaže Baćović koji smatra da je Fila učinio sve za svog klijenta i da je prema njemu bio vrlo iskren.

Pokušao je da utiče na to da se spreči krvoproliće, jer je situacija bila napeta. Mi sad znamo da nije niko poginuo, da ima nekoliko ranjenih, ali morali smo da dočaramo situaciju u kojoj je moglo sve da eksplodira i da sve to ode dođavola", zaključio je glumac. u

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs