PROCENA STRUČNJAKA

BURNA BRAKORAZVODNA PARNICA BREDA I ANĐELINE MOŽE POSTATI NAJSKUPLJA U HOLIVUDU IKADA: Silni milioni otišli advokatima!


Brakorazvodna bitka holivudskog glumca i glumice na dobrom je putu da postane najskuplji holivudski razvod ikad, gledajući samo zakonske naknade, a prema procenama pravnih stručnjaka mogala bi potrajati još šest godina

Celebrities
17:44h Autor:
BURNA BRAKORAZVODNA PARNICA BREDA I ANĐELINE MOŽE POSTATI NAJSKUPLJA U HOLIVUDU IKADA: Silni milioni otišli advokatima!
Foto: Profimedia

Kada je Anđelina Džoli (45) u septembru 2016. godine zatražila razvod od Breda Pita (57) , pozivajući se na nepomirljive razlike, nekadašnji par razvlači brakorazvodnu parnicu po sudu.

Prema procenama pravnih stručnjaka iz Los Anđelesa, zasebno su potrošili preko milion dolara na pravne troškove, a bitka za starateljstvo nad njihovo šestoro dece može da traje još šest godina.

Bivši par nije postigao ni dogovor o podeli bogatstva koji se procenjuje na više miliona dolara.

Anđelina je nedavno prodala sliku Vinstona Čerčila, za koju se veruje da je bila poklon od Breda, nakon čega su krenule glasine da je umetničko delo prodala kako bi podigla borbenu moć za bitku s holivudskim glumcem. Slika je prodata početkom ovoga meseca na aukciji u Londonu za rekordnih 11,5 miliona dolara.

Bred Pit i Anđelina Džoli
foto: Profimedia

Keli Čang Rikert, advokatica za razvode iz Los Anđelesa, za DailyMail misli da bi ovo mogao postati jedan od najskupljih slučajeva razvoda u istoriji Holivuda u smislu zakonskih naknada.

"Traje već više od četiri godine, pa je definitivno jedan od najdužih slučajeva slavnih osoba koje smo ikad imali prilike videti', kaže Rikert i dodaje kako veruje da su oboje već potrošili preko milion dolara.

'Oboje su angažovali vrlo ugledne advokate, a glumica ih je već promenila nekoliko', kaže Rikert i dodaje računicu troškova po njegovom mišljenju.

'Cene po satu mogu da se kreću između 1000 i 1500 dolara, a pretpostavljam da ti advokati ponekad naplaćuju 40 ili 50 sati nedeljno.

Angažovali su i privatnog sudiju koji verovatno računa oko 900 do 1000 dolara na sat, pa verovatno košta oko 10 hiljada dolara dnevno', procenjuje Rikert i objašnjava kako bi za petodnevno suđenje privatni sudija verovatno uzeo 50 hiljada dolara, i još 10 hiljada dolara kako bi prethodno pregledao papire.

Rekla bih da su sudiju platili verovatno blizu pola miliona dolara', kaže Rickert.

Nekad slavan par, poznat kao Branđelina, stotine hiljaa dolara baca na naknade za veštake.

U avgustu prošle godine advokati Pita su predstavili listu sa 21 svedokom za koje se pretpostavljalo da će biti pozvani na suđenje za nasledstvo nad decom. Na listi je i nekoliko stručnjaka za mentalno zdravlje.

Anđelina Džoli, Bred Pit i Anđelina Džoli
foto: Profimedia

Glumica je u međuvremenu predstavila svoju listu koja sadrži sedam imena, među kojima se našlo pet sudskih veštaka.

O troškovima stručnjaka svoje mišljenje dao je porodični advokat Džoe Spirito, koji kaže kako sve zavisi od vrste stručnjaka. Međutim, pretpostavlja da za stručnjake za mentalno zdravlje i stručnjake za računosvodstvo satnica iznosi oko 500 dolara.

'Kad stručnjake iz područja mentalnog zdravlja koristite za procenu starateljstva, to može koštati 100 hiljada dolara po poslu koji obavi samo jedan stručnjak. U ovom slučaju, imamo nekoliko dece i brak koji je trajao nekoliko godina. Ne bi me iznenadilo da ukupni pravni troškovi prelaze milion dolara', kaže Spirito.

Jedno od glavnih pitanja u sporu oko podele imovine bivšeg para je vinograd i dvorac Chateau Miraval u Francuskoj.

Bivši par je ovo imanje kupio 2008. godine za 67 miliona dolara, a upravo na tom mestu su se i venčali u 2014. godine.

'U Kaliforniji je zakonom propisana imovina zajednice, što pretpostavlja da je imovina stečena nakon venčanja imovina zajednice. Ako jedna stranka u sporu tvrdi da je imovinu kupila pre venčanja, a zatim je prenela i na supružnika, može doći do zahteva za povraćaj uloženog novca', kaže Spirito i dodaje da takve stvari mogu biti vrlo komplikovane, pa se angažuju stručnjaci računovodstva koji da otkriju šta pripada bračnoj zajednici, a šta pojedincu.

'Zbog činjenice da je izvan zemlje, Kalifornija možda nema nadležnost nad tim imanjem, ali sredstva koja imaju u Kaliforniji mže se upotrebiti za poravnavanje imovine koju imaju u Francuskoj', zaključuje Spirito.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs