DRAGANA KOSJERINA

Danas je jedna od NAJLEPŠIH TV LICA: Maštala je da bude stomatolog, a evo ČIME SE BAVILA pre televizije!

Popularna voditeljka je dokaz da lepota i pamet idu zajedno

Celebrities
19:32h Autor:
Danas je jedna od NAJLEPŠIH TV LICA: Maštala je da bude stomatolog, a evo ČIME SE BAVILA pre televizije!
Foto: Kurir/Ana Paunković

Dragana Kosjerina (33) zrači nesvakidašnjom lepotom, zbog čega je mnogi smatraju jednom od najlepših srpskih tv lica.

Voditeljka kviza "Ja volim Srbiju" i emisije "Luda noć" danas vlada scenom i godinama privlači pažnju gde god da se pojavi. Međutim, nije se uvek interesovala za televiziju.

Dragana je rođena u Sarajevu, odakle se u petoj godini sa porodicom preselila u Beograd. Završila je Zubotehničku školu i maštala da bude stomatolog.

U međuvremenu, upisuje i završava privatni Fakultet za kulturu i medije, a zatim je odbranila master radove Unesco katedre za kulturnu politiku i menadžment na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, na temu "Uloga javnog medijskog servisa u očuvanju, promociji i kreiranju kulturnog nasleđa" kod profesorke Divne Vuksanović.

Dragana se od 17 godine bavila i manekenstvom.

2004. godine osvojila je titulu Miss Teen i postaje model agencije "Models".

A onda prvi put pred kamere izlazi u saradnji sa producentom Savom Jovanovićem, sa kojim je sarađivala dok se bavila manekenstvom. Snimila je pilot za emisiju "Muzička top lista", što je ohrabruje da konkuriše za lice na sportskoj televiziji "Sport klub". Prepoznali su njen talenat i tako je uplovila u televizijske vode.

2014. godine prelazi na Javni servis, gde je sazrela, a u svojoj karijeri vodila je veliki broj emisija različitih formata, među kojima su "Jutarnji program", "Nedeljno popodne" šou program "Ja mogu sve", Beoviziju 3 sezone zaredom i druge.

Bavila se i latinoameričkim plesom, a upravo te aktivnosti pomogle su joj, kako kaže da se snađe na televiziji.

"Istina je da se zahvaljujući plesu i modelingu komotnije osećam na sceni, međutim nije to jedina prednost. Manekenstvo me je, naime, naučilo da to što mi je priroda dala lepotu ne znači previše. Da mi to neće otvoriti vrata uspeha i da će uvek postojati neko lepši ko će pre mene kroz njih proći. Kao vrlo mlada, već sa 17 godina, shvatila sam da se moja vrednost ne može ogledati samo u tome kakve su mi oči ili kosa - ispričala je svojevremeno za "Story".

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs