Jezivo

Pevačica se skinula gola da bi pokazala šta joj je bolest uradila telu: Niko ne treba da se stidi svog tela! (FOTO)

Pandemija i karantin su učinili da se psorijaza raširi po njenom telu

Celebrities
Autor:
Pevačica se skinula gola da bi pokazala šta joj je bolest uradila telu: Niko ne treba da se stidi svog tela! (FOTO)
Foto: Profimedia

Pevačica Lien Rajms(38) odlučila je da se sasvim skine i slika za naslovnicu jednog časopisa, kako bi pokazala kako izgleda opaka psihosomatska bolest izazvana stresom zbog korona virusa.

Iako joj je čitavo telo prekriveno ljuskama i mrljama, supruga glumca Edija Sibrijana, bez sramote je pokazala svoje "ranjeno" telo.

Pshorijaza se kod Lien javila kada je imala smao dve godine.

"Probala sam sve da se izlečim, steroidne kreme, razne lekove, čak sam se pokušala zamotati u ugljen", priznala je dobitnica Gremija kojoj je psorijaza stvarala veliki problem dok je bila mlađa. 'Kad bih bila u javnosti, nastojala sam to sakriti kako god sam mogla. Na pozornici bih često nosila dva para pantalona ili helanke, čak i dok bile najgore letnje vrućine. Ispod majice bolio bi me stomak koji je bio prekriven tačkama koje su me pekle i krvarile", prisjetila se.

Ali u svojim 20-im godinama pevačica je otkrila tretman koji joj je pomagao da se reši psorijaze. Posebne injekcije koje je primala uspele su je izlečiti pre 16 godina, a nastavila ih je primati sve do dve i po godine. Kako joj se bolest nakon toga nije vraćala, pomislilia je da se izlečila. Međutim, onda su stigle pandemija, karantin i stroge mere koje su izazvale stres i povratak psorijaze.

"Svet je odjednom otišao dođavola. Odjednom više nisam radila što volim, okružena ljudima koje volim, nego sam samo visila po kući u trenirci. Stres je uobičajeni okidač za psorijazu, a uz toliko nesigurnosti oko mene i u svetu, nije čudo da se vratila', kazala je Lien.

Pevačica je priznala kako joj neki ljudi dugo vremena nisu verovali da boluje od psorijaze zbog toga što ju je toliko dobro skrivala.

"Mislili su da izmišljam zato što nikada nisu mogli videti dokaz. Zato sam odlučila da je došlo vreme da se više ne skrivam i da budem iskrena u vezi psorijaze i kako utiče na mene. Svi smo mi jako kritični prema našim telima. Ali kad pogledam ovu fotografiju, vidim puno više od same kože. Osećam se toliko lakše sada, nakon što sam godinama to skrivala od svih", ispričala je pevačica i pozvala sve koji se stide svoje bolesti da istupe i podele svoju priču.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs