IZNENADIĆETE SE

Jelena, Mark, Neta: Verovali ili ne, ovo su prava imena holivudskih zvezda! (FOTO)

Ovo sigurno niste znali

Celebrities
Autor:
Jelena, Mark, Neta: Verovali ili ne, ovo su prava imena holivudskih zvezda! (FOTO)
Foto: Profimedia / kolaž

Moge zvezde Holivuda su zarad karijere promenile ime kako bi ih publika lakše zapamtila. Njihova imena nisu bila dovoljno zvučna, pa su neki glumci i pevači rešili da sami skroje novo ime pod kojim su i ostali zapamćeni.

Natali Portman (39)

Glumičino pravo ime je Neta-Li Herhslag. Odlučila je da radi pod prezimenom Portman jer je želela da sačuva privatnost bliže porodice. Portman je devojačko prezime njezine bake.

foto: Profimedia

Dženifer Aniston (51)

Glumica grčkog porekla zove se Dženifer Lin Anastasakis. Njeni roditelji su promenili prezime u Aniston kako bi pomogli ćerki koja je želela da postane glumica.

foto: Profimedia

Vin Dizel (53)

Pravo ime mu je Mark Sinkler Vinsent. Dok je 'Vin' samo skraćenica njegog pravog prezimena, na umetničko prezime 'Dižel' se odlučio jer su mu taj nadimak dali prijatelji zato što je 'pun energije'.

foto: Profimedia

Bred Pit (56)

Bradovo puno ime je Vilijam Bredli Pit, mada su ga znali pod imenom Bred, stoga je s tim imenom zakoračio u svet glume.

foto: Profimedia

Nikolas Kejdž (56)

Kejdž je zapravo Kim Kopola. Svoje pravo prezime krio je od početka karijere jer nije želio da se proslavi na osnovu krvnog srodstva sa slavnim rediteljem, ujakom Fransisom Fordom Kopolom.

foto: Profimedia

Čarli Šin (55)

Glumac je preuzeo umetničko prezime svog oca. Njegovo puno pravo ime je Karlos Irvin Estevez, a pravo ime njegovog oca Martina Šina je Ramon Antonio Gerardo Estevez. Čarliejeva braća Emilio i Ramon i sestra Rene ostavili su svoja prava imena, iako se bave glumom.

foto: Profimedia

Majli Sajrus (27)

Pevačica pravog imena Destini Houp promenila je ime u 'Majli' jer joj je otac dao ime 'Smajli' zbog vedre naravi, a s godinama joj je nadimak skraćen za jedno slovo.

foto: Profimedia

Ema Stoun (31)

Svoje pravo ime Emili Jin Stoun nije mogla da registruje u udruženju glumaca jer je tamo već postojala Emili Stoun, a prema pravilima ne mogu postojati dva umetnika istog imena. Glumica je prvo izabrala ime 'Rajli', ali se preimenovala u Ema, jer joj je taj nadimak dala majka.

foto: Profimedia

Điđi Hadid (25)

Kada se kaže ime Điđi Hadid svima je jasno o kome se priča, međutim ovo nije pravo manekenkino ime. Điđi je zapravo nadimak, dok je njeno pravo ime Jelena Noura Hadid. Njenu mama Jolandu Hadid su u mladosti u porodici zvali Điđi, a onda je ona počela tako da zove i Jelenu.

foto: Profimedia

Ališa Kiz (39)

Njeno pravo ime je Ališa Džej Ogelo-Kuk. Poznata pevačica je želela da promeni prezime radi lakšeg prepoznavanja i prvo što joj je palo na um jeste "Wild" - ali joj majka nije dozvolila "jer zvuči kao da je striptizeta". Zato je odabrala Keys (u bukvalnom prevodu 'ključevi' ili 'dirke klavira'), što je povezuje sa tipkama klavira.

foto: Profimedia

Demi Mur (57)

Pravo ime glumice je Demi Džin Gajns. Mnogi ne znaju da se Demi sa samo 17 godina udala za pevača Freddy Moorea, od koga je preuzela prezime. Brak je trajao tri i po godine, a glumica je zadržala prezime.

foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs