Biografija

U senci genija: One su žrtvovale svoj uspeh zbog muža i njegove karijere! (FOTO)

Iza svakog velikog muškarca stoji velika žena, kaže poznata poslovica, a mnoge žene, koje su dugo ostale u senci uspešnih supružnika, to u potpunosti potvrđuju

Celebrities
12:49h Autor:
U senci genija: One su žrtvovale svoj uspeh zbog muža i njegove karijere! (FOTO)
Foto: Profimedia

Joko Ono

Ljubitelji Bitlsa optužili su Joko Ono za raspad poznate grupe. Međutim, raskol popularnog benda desio se mnogo pre Joko Ono i Džona Lenona.

Supruga je samo pomogla muzičaru da utvrdi svoju želju. Lenon je kasnije rekao: "Ona je učitelj, ja sam student. Ja sam poznata osoba za koju se misli da zna sve, ali ona je moj učitelj, naučila me svemu što znam. Ona je moj Don Žuan. U blizini Joko, postao sam slobodan. Njena intimnost učinila me potpunim. Bez nje, bio bih samo pola čoveka."

Nakon susreta sa Joko, Lenon je odabrao solo karijeru, i bio je veoma uspešan u svojim nastojanjima. Zahvaljujući njoj, Lenon je snimio album koji je postao međunarodna hipi himna.

Otkrivene strašne stvari koje je Joko Ono radila Džonu Lenonu! Javnost šokirana: Zvali su je otrovni patuljak! (FOTO)

foto: Profimedia

Salvador Dali i Gala

Upravo zbog nje Dali je jednom rekao da su Ruskinje zastrašujuće zbog svoje ljubavi prema patnji. Unutrašnja žudnja za tragedijom prisiljava je da uništi svoje bivše ljubavnike, koji su u večnoj potrazi.

Jednom se legendarna Gala zvala običnim imenom Elena Diakonova, ali je imala veliku strast da lepo lice prati još lepše ime. Gala je imala pragmatičan um koji je njenom mužu obezbedio slavu i uspeh.

Gala je pesniku Eugeniju Grandelu smislila pseudonim po kojem je i danas poznat - Pol Elijar. Nakon što je od njega stvorila uspešnu osobu, Gala je izgubila interesovanje pa je prešla na mladnog umetnika Salvadora Dalija.

"Uskoro ćete biti onakav kakvim želim da vas vidim, momče," rekla je Gala Daliju i on se složio.

Španac jednostavno nije imao drugi izbor - Gala je preuzela na sebe sve poslove puštajući umetniku da bude genijalan. Bila je odgovorna za finansije svog supruga, što je pomoglo Daliju da se brzo obogati. Dali je do kraja života svoju suprugu nazivao ikonom i živim mitom.

Najbizarnija ljubavna priča ikada: Dali i Gala su bili genijalni ludaci u svojoj bajci!

foto: Profimedia

Lav Tolstoj i Sofija

Čitav život je osećala da je muž doživljava kao deo nameštaja. To je delom bila istina jer je Lav Tolstoj bio opsednut svojim duhovnim životom, a njegova žena mu je često bila opterećenje.

Isto tako Sofija je poput Gale bila pragmatična, što je bilo pravo blagostanje za njenog supruga.

Ona je postala njegova sekretarica, dadilja, menadžerka, pa čak i izdavač, nesebično prihvaćajući nova pravila života, koja su tokom godina postojala sve oštrija...

Najveće ljubavi slavnih pisaca: Plamen strasti među njima je romansu pretvorio u dramu! (FOTO)

foto: Profimedia

Bil Klinton i Hilari Klinton

Hilari Klinton je pre udaje bila mlada političarka sam mogućnosti uspeha, ali onda se udala za Bila i počela da sanja njegove snove.

Pored čeličnog stiska, Hilari poseduje i izuzetno žensku mudrost. Setite se samo priče o skandalu sa Monikom Levinski. Tada su svi sa nestrpljenjem očekivali krah braka Bila i Hilari, ali do njega nikad nije došlo.

Nedavno je sama Hilari objavila kako joj je najteže u životu bilo sačuvati brak.

Tek kada je njen suprug uništo njen najvažniji projekat priznanjem da je bio u vezi sa Monikom Levinski, Hilari odlučuje da se u politiku otisne sama. Najveći uspeh joj je bio to što je ušla u poslednji krug presedničke borbe sa Donaldom Trampom.

Amanasio i Rosalija Ortego

Amanasio Ortega, pre obrazovanja, radio je kao obični radnik u fabrici odeće, odakle je otpušten. Gubitak posla baca ga u depresiju iz koje ga izvlači Rosalija i od nega pravi budućeg milijardera. Par otvara zajedničku proizvodnju kod kuće i počinju sa šivenjem odeće. Za uspeh Amanasija Ortege u potpunosti je odgovorna njegova supruga Rosalija.

Oz i Šeron Ozborn

Šeron je glava porodice Ozborn. Bez nje, izgleda da ne bi bilo ni karijere njenog supruga. Šeron je producent i menadžer svog supruga Oza, i jedna je od najuspešnijih muzičkih mendžera Velike Britanije. Oz je njen najbolji projekat. Par ima troje dece: dve kćerke i sina. Upravo je Šeron insistirala da se pokrene rijaliti program porodice Ozborn, koji je premašio sve rekorde gledanosti u SAD i Velikoj Britaniji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs