probajte

Posni uvrnuti uštipci: Najukusniji topli zalogaji sa džemom ili šećerom! (RECEPT)

Uvrnuti posni uštipci su odlični za posluženje, ali i onda kada nam se jede nešto toplo i ukusno. Ovo je recept za brzinski doručak ili desert. Služite ih po želji, uz džem ili ih samo pospite šećerom u prahu...

Objavljeno: 22.03.2018. 19:11h
Autor:
Bakina kuhinja, Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 300g brašna, malo kvasca, malo mlake vode, kockica šećera, malo soli, ulje

Uputstvo: Potopiti kvasac u mlakoj vodi dodati kockicu šećera da se otopi pa to sipati u brašno, dodati 1 kašiku ulja i malo soli pa umesiti malo mekše testo i ostaviti da naraste.

Mekani uštipci punjeni kačkavaljem i šunkom: Nema većeg uživanja! (VIDEO)

foto: Bakina kuhinja

Naraslo testo razviti na radnu površinu debljine 1/2 cm seći na kraće trakice. Sastavljati trakice i uvijati, a krajeve pritisnuti da se zalepe.

Ostaviti uštipke da malo porastu pa ih pržiti u dubokom ulju. Vaditi na papirnatu salvetu da upiju višak masnoće. Mogu se po želji posuti prah šećerom zamirisanom vanilom.

Uživajte!