probajte

Užljevik: Jedno od najstarijih jela s juga Srbije sa mirisom i ukusom davno prohujalih vremena! (RECEPT)

Ovo je jedan od najstarijih i najpoznatijih recepata naše kuhinje

Objavljeno: 11.01.2018. 13:01h 19:59h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sprema se u južnoj Srbiji. U originalu se koriste crni luk i beli mrs (mastan sir), a kasnije u upotrebu ulaze i varijante sa krompirom, paprikom, jajima i začinima. Ovo je varijanta sa paprikom.

Probajte još: Svinjski, pileći, juneći: 3 najlepša recepta za gulaše!

Sastojci: 1,5 kg pečene i od semenja i opne očišćene paprike, 1 pavlaka, 2 jaja, so, malo narendanog kačkavalja

Način pripreme:U vatrostalnu posudu poređati nekoliko slojeva paprike. Svaki sloj dobro posoliti. Paprike preliti razmućenom pavlakom i jajima i posuti kačkavaljem ili parmezanom. Staviti u zagrejanu rernu i služiti toplo. Uz ovo jelo osetićete miris i ukus nekih davno prohujalih vremena.