Probajte
RUČAK ZA DANAS: Musaka od bajatog hleba, spolja hrskava, unutra slasna i mekana! (RECEPT)
U kuhinj nema ništa bolje od toga kada se ni od čega napravi neko super ukusno jelo. Tako se musaka od bajatog hleba pravi veoma lako, a iza nje ne ostaje ništa od hleba kom je bilo suđeno da se baci.
Autor:
Posle ovog recepta. sigurni smo da ćete sve ređe praviti onu standardnu musaku sa krompirom.
Sastojci:
- 500g mlevenog mesa
- pola bajatog hleba
- 4 jaja, 100 ml mleka
- 1 glavica luka
- 200 g kačkavalja
- 1 kašika mešavine začina
- ulje
- so, mleveni crni biber
Priprema:
U tiganju sa zagrejanim uljem pržimo sitno seckani luk. Dodamo mleveno meso, posolimo i pobiberimo. U nauljeni keramičli sud ređamo parčiće hleba.
reostale parčiće isečemo i ređamo u sud, tako da celo dno bude prekriveno hlebom. Nanesemo smesu od mlevenog mesa, pa poređamo preostali hleb.
Polupamo jaja, dodamo kašiku mešavine začina i izmutimo. Dodamo mleko i ovim prelijemo parčiće hleba.
Toplu musaku isečemo na parčiće i serviramo.
Prijatno!