Podgrevanjem nekih namirnica samo izvlačite otrov iz njih. Postaju toksične i u nekim slučajevima mogu da izazovurak.
Na ove tri posebno treba da obratite pažnju - ili ih pojedite odmah, ili ih jedite hladne, ili ih bacite!
Jaja
Spadaju u rizičnu grupu i nikada ne bi trebalo da ih podgrevate. Jaja imaju tu prednost da mogu da se čuvaju u frižideru i jedu hladna, zato je najbolje da poštujete to pravilo.
Foto: Shutterstok
Pečurke
One se jedu odmah nakon pripreme, to je staro pravilo koje, verujemo, svi znate. Ako podgrevate pečurke, može doći do problema sa probavom, čak i trovanja.
Spanać
Njega ne bi trebalo da ostavljate ni za dan posle, a kamoli da ga podgrevate. Kod spanaća se hranljive materije posebno pretvaraju u kancerogene.
Foto: Profimedia
Pečurke se jedu odmah nakon pripreme, i to ne bez razloga