Pastrmka s povrćem: Zdrav obrok prepun vitamina koji se brzo sprema

Riba i povrće - nema zdravije kombinacije za ručak
Foto: Sashenkina/Shutterstock

Osnovne informacije:

Kuhinja: Mediteranska
Tip jela: Glavno jelo
Vreme pripreme: oko 20 minuta
Kalorije: 350–400 kcal po porciji
Broj porcija:3-4
Težina pripreme: Lako

Sastojci:

* 3 pastrmke
* 2 čena belog luka
* ruzmarin, peršunov list
* maslinovo ulje
* morska so, biber
* 4 krompira
* 1 paradajz
* 1 tikvica
* 2 šargarepe
* 2 zelene paprike
* 2 crvena luka
* limun

Foto: goodbishop/Shutterstock

Priprema:

1. U činiju sipati ulje, dodati morsku so, izdrobljen beli luk, naseckan peršunov list i ruzmarin. Time malo istrljati ribu spolja i iznutra, pa je ređati u pleh.

2. Povrće iseći na krugove, pa uvaljati u marinadu od ulja i belog luka. Sve poređati po ribi, između i sa strane
.
3. Peći na 200 stepeni oko 40 minuta.