Sastojci:
- 500g pilećih grudi
- začini po izboru – so, biber, vegeta, bosiljak, peršun
- 1 limun
- 1 jaje
Preliv:
- 2-3 kašike kikiriki putera
- šolja pileće supe
- malo svežeg peršuna
Priprema:
Uključite rernu na 250 stepeni i pustite da se zagreje dobro. U međuvremenu, iseckajte pileće meso na sitne komade i ubacite ga u blender. Dodajte jaje i začine po izboru. Blendirajte dok se svaki komad mesa ne ispasira. Prespite smesu u činiju ili je direktno vadite iz blendera i pravite kuglice. Da vam se meso ne bi lepilo, radite to mokrim rukama. Možete ih uvaljati i u prezle pa pecite 10-15 minuta.
U međuvremenu sledi priprema sosa.
Potrebno je da dve ili tri kašike kikiriki putera pomešate sa jednom šoljom pileće supe. Sos kuvajte na blagoj vatri uz povremeno mešanje, sve dok neprovri. Kada ćufte budu gotove, dodajte ih u skuvan sos i ostavite par minuta da upiju.
Servirajte uz prilog po želji i uživajte.
Prijatno!