Domaći kolači su uvek pravi izazov za domaćice koje se takmiče, kome će lepše, ovo kulinarsko remek delo da ispadne. Za ovaj kolač potrebno je ispeći dve korice, dok ćete ovu braon koricu preseći na 2 dela.
Sastojci:
Braon kora:
- 6 jaja
- 200gr šećera
- 4 kašike proključale vode
- 150gr brašno
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 kašike kakaa
Za svetlu koru:
- 5 belanaca
- 160 gr šećera
- 3 kašike brašna
- 200-250gr krupnije sečenih oraha
Za fil:
- 5 žumanaca
- 200gr šećera
- 350ml mleka
- kesica pudinga od vanile
- 2 kesice vanilin šećera
- 250gr maslaca
Glazura:
- 200gr čokolada
- malo mleka
- malo ulja
Priprema: Braon koricu napravite tako što umutite prvo belance sa šećerom a onda dodate ostale sastojke (brašno i prašak za pecivo, ključalu vodu i prašak za pecivo i kakao) i blako umutite. Kada se sve umuti izliti u pleh i ispeći. Ispečenu koricu presečete na 2 dela i ostavite da se ohladi.
Belu koricu pravite tako što umutite belanca sa šećerom i dodajte joj seckane orahe i brašno pa pecite kratko u rerni.
Fil napravite tako što ćete žumanca i šećer umutiti, pa mu dodajte malo mleka, šećer i puding od vanile. Sve to skuvajte na mleku. Kada se sve skuva i prohladi dodajte mu maslac. Sve izmešajte i filujte 3 korice.
Glazura ide od čokolade rastopljene u malo mleka i ulja.