Najlepša sladoled torta od samo 4 sastojaka se neverovatno lako pravi, a ukus je očaravajući. Fenomenalna je poslastica za vrele letnje dane, lepo osvežava, nije preslatka, a dobijemo veoma kremast sladoled.
Za ovu tortu voće možete da kombinujete po ukusu, mi smo ovoga puta odabrali borovnice.
Sastojci:
- 500 ml slatke pavlake
- 200 g konedenzovanog mleka
- 100 g borovnica
Priprema:
Umutite slatku pavlaku, pa dodajte kondenzovano mleko i nastavite da mutite.
Kalup dimenzija 24x10 cm obložite providnom folijom, poređajte keks po želji, prethodno potopljen u mleko i preko toga sipajte 2/3 smese.
Stavite u frižider.
Borovnice izgnječite viljuškom ili izblendirajte, pa dodajte u preostalu smesu (1/3).
Promešajte i sipajte preko belog fila. Stavite u zamrzivač na 2 sata.
Potom prevrnite kalup na tacnu i izvadite tortu.
Možete je posuti mrvicama čokolade ili iz voće.