Patlidžan iz rerne: Ručak bez mesa, a toliko je ukusan da ga niko neće odbiti

Jelo poslužiti odmah nakon pečenja uz domaću salaticu
Foto: SnapFocus/Shutterstock

Sastojci:

* 2 veća plava patlidžana
* jaja i brašno za pohovanje
* 2 dl kisele pavlake
* 200 g kačkavalja
* so

Foto: Thinkstock

Priprema:

1. Patlidžane oprati, oljuštiti i iseći na što tanje komade. Posoliti ih s jedne i druge strane, ostaviti da odstoje nekoliko minuta, ocediti ih pa pohovati.

2. Pripremiti vatrostalnu posudu, premazati je uljem i pohovanim patlidžanima prekriti dno, premazati ih tanko kiselom pavlakom, posuti narendanim kačkavaljem, pa opet staviti red patlidžana, pa kiselu pavlaku i kačkavalj, i tako dok ne potrošite sve sastojke (na vrhu treba da budu pavlaka i kačkavalj).

3. Sve to staviti u zagrejanu rernu i zapeći oko 10 minuta, dok se sir ne rastopi.