Obavezno probajte

Terijaki piletina: Ovo popularno jelo japanske kuhinje razgaliće vam nepca

Sočan i neverovatno ukusan ručak

Objavljeno: 22.03.2025. 15:00h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1/2 kg pilećih grudi
  • 2 kašike soja sosa
  • 2 kašike smeđeg šećera
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika rendanog đumbira
  • 1 kašika susama
  • so, biber
foto: Shutterstock

Priprema:

1. Meso iseckajte na kockice. Zagrejte vok tiganj, dodajte ulje, a onda dodajte piletinu. Začinite, ali nemojte da presolite jer je i soja sos slan. Zapecite piletinu sa svih strana. Dodajte đumbir, beli luk i smeđi šećer. Na kraju dodajte i soja sos.

2. Nek se krčka nekoliko minuta dok se sos ne zgusne. Kad je piletina pečena, sklonite s vatre. Na kraju dodajte pečeni susam.